Двоє звягельських каратистів вирушать на чемпіонат Європи

Двоє звягельських каратистів вирушать на чемпіонат Європи

До складу збірної України з карате-до, яка незабаром візьме курс на Туреччину, де відбудеться черговий чемпіонат Європи, потрапило двоє спортсменів із Новограда-Волинського. Це — вихованець ДЮСШ Дмитро Корнійчук та вихованка ФСТ «Спартак» Ольга Павлова. Звягельчани стали кандидатами до національної збірної завдяки успішним виступам на попередніх чемпіонатах України, втім останні висновки тренери зробили за підсумками міжнародного турніру, який відбувся 19 січня у Хорватії.
Міжнародний турнір з карате-до «Гран-прі Хорватії» відбувся у місті Самобор, що розташований у десяти кілометрах на захід від столиці країни Загреба. Учасниками престижних змагань стали 1450 спортсменів, котрі представляли 158 клубів із 19 країн. Спробували свої сили у цьому «котлі» і четверо новоград-волинців, котрі значилися в кандидатах до збірної України серед кадетів, юніорів та молоді до 21 року.
«Принцип відбору був простим: хто краще виступить на цих змаганнях, той і отримає право представляти країну на чемпіонаті Європи», — розповів «Звягелю» один із тренерів новоград-волинських спортсменів Вадим РИБАЧОК.
Серед юніорів (16-17 років) у категорії до 55 кг, посівши третє місце, гарантував собі місце в збірній Дмитро Корнійчук. А Ольга Павлова, котра є діючою чемпіонкою України в категорії 14-15 років (до 54 кг), хоча й не пробилася до числа призерів, але виступила краще за своїх конкурентів. Тож, вона також отримала запрошення до збірної.
А вже через кілька днів після вояжу до Хорватії 22 спорт­смени, які укомплектують національну збірну України серед кадетів, юніорів та молоді, прибули до Новограда-Волинського, де на базі міської ДЮСШ, з 24 по 27 січня, провели підготовчі збори під керівництвом головного тренера збірної в цих вікових категоріях Петра Корнійчука.
Чемпіонат Європи відбудеться 8-10 лютого в турецькому місті Конья — одному з історичних, культурних та релігійних центрів країни.
Олег БРЮХАНОВ