Кубок залишається вдома

Кубок залишається вдома

Понад чверть століття на Новоград-Волинщині проводиться відкритий районний турнір із волейболу, присвячений Герою соціалістичної праці, Заслуженому працівнику сільського господарства України Степану Сидорчуку. Минулої суботи змагання в рамках цього турніру відбулися вже 26-ий раз. На запрошення організаторів відгукнулися 8 команд, що представляли місто Корець, Ємільчинський, Коростенський, Червоноармійський, Баранівський та Новоград-Волинський райони. Дві команди делегувало місто Новоград-Волинський, одну з яких укомплектували вихованці міської ДЮСШ.
Учасників шляхом жеребу розподілили на дві підгрупи, в яких визначилися безпосередні претенденти на кубок. Збірні Баранівського й Коростенського районів, що посіли у своїх групах другі місця, розіграли бронзового призера. Ним стала команда з Коростенщини. А володарем головного призу стала збірна Новоград-Волинського району, яка здобула вольову перемогу у фіналі над командою з Ємільчинщини.
Перша партія була за гостями. Вони перемогли з рахунком 25:15. Проте збірна Новоград-Волинського району, до якої увійшли любителі волейболу з сіл Молодьків, Гульськ, Орепи й Пилиповичі, зуміла зрівняти рахунок за партіями, перемігши — 25:18. А у вирішальній партії саме у збірної нашого району знайшлися вагоміші для перемоги аргументи — 15:7.
На урочистому відкритті турніру із привітальними словами до спортсменів звернулися очільники Новоград-Волинського району — голова РДА Сергій Лавренюк та голова райради Франц Весельський. Степаном Гавриловичем Сидорчуком, який теж особисто прибув на урочисту лінійку-відкриття, був передбачений призовий фонд: 400 гривень — переможцям, 350 і 300 грн. — відповідно срібному й бронзовому призерам.
Як повідомив «Звягелю» головний спеціаліст у справах сім’ї, молоді та спорту Новоград-Волинської РДА Петро Подкаура, цієї суботи, 9 лютого, у місті відбудеться ще один волейбольний турнір. Він також традиційний і присвячений пам’яті воїнів, які загинули при виконанні військового обов’язку в республіці Афганістан. Змагання відбудуться у спортивній залі Палацу культури, початок — о 10 годині.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Володимира ПОТАЙЧУКА