За крок від бронзи чемпіонату Європи

За крок від бронзи чемпіонату Європи

зупинився звягельський каратист Дмитро Корнійчук на континентальній першості з карате-до, що відбулася 8-10 лютого в турецькому місті Конья. Загалом лише трьом українським збірникам із 27 заявлених на турнір вдалося посісти місця у призовій трійці, ставши бронзовими призерами. Це — 25 командне місце із 44 країн-учасниць і другий в історії вітчизняного карате-до командний результат на юніорських чемпіонатах Європи.
За результатами відбірних турнірів у складі національної команди України серед кадетів, юніорів та молоді, головним тренером якої є Петро Корнійчук, знайшлося місце для двох новоград-волинців — Дмитра Корнійчука (категорія 16-17 років) та Ольги Павлової (14-15 років). Турнірний шлях значно вдаліше склався для Дмитра, котрий зумів пробитися до півфінальної стадії. Перше коло юнак пройшов без бою, оскільки, згідно з жеребом, для нього не було пари. А далі «в суху» здолав представника Азербайджану — 3:0. У наступному колі Дмитро Корнійчук по-спортивному познущався з каратиста з Угорщини, довівши свою перевагу над ним до непристойного рахунку — 8:0.
Однак у півфіналі звягельському каратисту відверто не пощастило — в суперники йому дістався спортсмен із Туреччини. За свідченнями очевидців, симпатії суддівської колегії в суперечливих епізодах були на боці представника країни-господаря змагань. «Кілька атак Дмитра рефері не взяли до уваги, натомість один-єдиний результативний випад суперника був зарахований і став переможним —1:0», — розповів «Звягелю» один із тренерів клубу карате-до «Січ» Вадим РИБАЧОК.
У поєдинку за третє місце знову своє вагоме слово сказали судді. Бій завершився нічиєю, але колегія із п’яти суддів трьома голосами проти двох віддала бронзу чемпіонату французькому спортсмену.
«П’яте місце — це теж надзвичайно високе досягнення, адже воно здобуте на чемпіонаті Європи, де виступають кращі з кращих у своїх країнах. Це як Ліга чемпіонів у футболі», — дав свою оцінку від імені тренерського колективу Вадим Рибачок.
На жаль, для Ольги Павлової чемпіонат Європи завершився вже після першого кола. Ольга, хоча й старалася, однак поступилася більш досвідченій спортсменці з Хорватії. Втім була надія, що звягельчанка отримає шанс поборотися за бронзу. Це стало б можливим, якби хорватка перемогла у півфіналі, але цього не сталося.
А нагороди збірній України принесли киянин Денис Баранецький, одеситка Ганна Крещенко та львів’янин Олег Філіпович. До слова, 14 країн-учасниць взагалі залишилися без медалей.
Вже цієї неділі, 24 лютого, у спортивному залі колегіуму відбудеться традиційний турнір «Звягель-OPEN». Звягельські каратисти надіються не лише на власну майстерність і рідні стіни, а й на шалену підтримку місцевих уболівальників. Початок змагань о 10 годині.
Олег БРЮХАНОВ