Його загартували Афганістан і Кандагар…

Його загартували Афганістан і Кандагар…

Життям доведено, що в більшості випадків саме сплав молодості й досвіду виступає гарантом успіху. Незалежно від того, йдеться про підприємство, організацію чи спортивний клуб. Уособленням досвіду і справжнім наставником для молодого покоління у колективі КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» став Євгеній Іванович ІХОНКІН — слюсар з контрольно-вимірювальних приладів та автоматики, котрий 28 лютого зустрів 60-річний ювілей.
За плечима Євгенія Івановича, уродженця села Альошкіно Ульяновської області, — навчання в Оренбурзькому вищому зенітно-ракетному військовому училищі, понад чверть століття служби у Збройних Силах, виконання інтернаціонального обов’язку з охорони південних рубежів повітряного простору Республіки Афганістан, зокрема аеродрому в місті Кандагар.
Цивільна діяльність Євгенія Іхонкіна розпочалася в липні 1995 року, коли він пішов на роботу в «Новоград-Волинськ­теплокомуненерго» слюсарем з контрольно-вимірювальних приладів та автоматики четвертого розряду. А вже через два з половиною роки Євгенію Івановичу було присвоєно п’ятий кваліфікаційний розряд.
В обов’язки Євгенія Іхонкіна входить ремонт та наладка контрольно-вимірювальної апаратури котелень. Завдяки його роботі котельні, в тому числі й автоматизовані, працюють безперебійно, що дає змогу забезпечувати населення Новограда-Волинського теплом. А в разі виникнення аварійної ситуації, незважаючи на складні погодні умови, в будь-який час доби він бере участь у подоланні виробничих проблем.
Директор підприємства Людмила Тодорович характеризує Євгенія Івановича як справжнього професіонала своєї справи: «Кожен працівник підприємства знає його як відповідального, грамотного, кваліфікованого спеціаліста, який вміло виконує свою роботу, завжди допоможе не тільки порадою, а й ділом. Він зібраний, уважно підходить до будь-якого поставленого завдання. Приділяє багато уваги удосконаленню процесу своєї роботи, бере активну участь у діяльності підприємства, у вихованні нового покоління працівників робітничого колективу».
У свої шістдесят Євгеній Іванович Іхонкін сповнений бадьорості, життєвих сил і оптимізму. «Технології й обладнання, з яким доводиться працювати, постійно вдосконалюються. Відтак, потрібно покращувати свої знання про них, не зупинятися на досягнутому. Завжди відчуваю моральне задоволення від роботи. Від того, що в оселях тепло й затишно», — лаконічно відповідає ювіляр, нагороджений у минулому році орденом «Звягель».
Олег БРЮХАНОВ
Фото Володимира ПОТАЙЧУКА