На Всеукраїнському форумі жінок — звягельчанки!

На Всеукраїнському форумі жінок — звягельчанки!

«Жінка — лідер в українському суспільстві» — під такою назвою відбувся Всеукраїнський форум жінок у Житомирі 1 березня, на який прибули делегації з 17 областей України та Криму. У заході взяли участь 26 представниць жіноцтва нашого міста, а це — керівники соціальних установ, культури, медицини, директори вищих та загальноосвітніх навчальних закладів, представники бізнесової і молодіжної галузей.
Як розповіла одна з учасниць масштабного заходу Алла ВИГОВСЬКА — заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради, в обласному музично-драматичному театрі ім.І.Кочерги зібралися близько тисячі активісток з різних куточків України. Зокрема, відомі в українській політиці та громадському житті діячки. Вони презентували кращі напрацювання жіноцтва, ділилися ідеями та досвідом роботи, обговорювали питання, що турбують сучасних жінок. Гості свята у фойє театру мали змогу ознайомитися з виробами декоративно-ужиткового мистецтва Житомирщини.
Радник Президента України, керівник Головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань Ганна ГЕРМАН озвучила нову ініціативу щодо того, що «Житомирщина має стати місцем народження Всеукраїнського об’єднання жінок — організації, що об’єднає рухи та організації, незалежно від політичних інтересів. Адже саме жінкам має належати роль морального оберегу наших родин, дітей і держави від усього злого».
Голова Всеукраїнського фонду «Надії і Добра» Валентина ДОВЖЕНКО наголосила: «Ми будемо почувати себе впевненіше, коли згуртуємося, коли гарні слова говоритимемо не лише по телефону чи в смс. Українські жінки всюди є лідерами: на роботі, вдома. До речі, британські експерти закликають відроджувати колективізм, спілкування, яке піднімає людям настрій».
— На Житомирщині багато дієвих жінок, які займають лідерські позиції у соціально-економічному житті нашого регіону. В області проводяться системні заходи на підтримку материнства та дитинства. Насамперед підтримуємо багатодітні сім’ї, яких на Житомирщині — близько 10 тисяч, 6,5 тисяч жінок нашої області мають почесне звання «Матері-героїні», — зазначив у привітальному слові голова Житомирської ОДА Сергій РИЖУК.
Головним підсумком форуму стало прийняття резолюції про підтримку пропозиції створення Всеукраїнського об’єднання жінок «Сестри Марії». Також було вирішено підготувати проект нового трудового законодавства, у якому слід забезпечити рівноправність чоловіків та жінок та розробити заходи з метою підвищення конкурентоспроможності жінок на ринку праці. У резолюції йдеться про можливість надання доступних кредитів для жінок-підприємців та гарантій працевлаштування жінок працездатного віку з малолітніми дітьми, багатодітних матерів, одиноких матерів.
Юлія КЛИМЧУК