Не пропустіть «березового сезону»

Береза завжди була символом благополуччя, джерелом сили, життєвої енергії та міцного здоров’я. Енергія берези здатна зняти втому, стрес і привести в порядок серце. Однак найбільшого поширення набула цілюща волога цього дерева — березовий сік.
Накопичені за зиму мінерали насичують березу з грунту всіма властивостями природного лікаря. Вже ранньою весною вона здатна щоденно напоїти соком з добовою потребою мікро- і макро-елементами, вітамінами, антиоксидантами, фітонцидами й іншими корисними речовинами.
Тільки березовий сік володіє такою силою і здатністю приводити організм у порядок у період весняної втоми і нездужання, насичуючи його органічними кислотами, цукрами, солями калію, кальцію, заліза тощо.
Вплив на кровотворну систему і здатність очищати кров, роблять березу незамінною при анемії, головних болях, мігрені.
За рахунок свого багатого мінерального складу, березовий сік здатний відновлювати обмінні процеси організму, очищати його і зміцнювати його сили.
Щоденне вживання березового соку може принести зцілення від хвороб шлунка і кишечника, відновити тканини слизової при виразковій хворобі.
Сечогінний і протизапальний ефект березового соку необхідний при лікуванні пієлонефриту (запалення нирок), циститу (запалення сечового міхура) та інших захворюваннях сечовивідних шляхів. Поява березового соку збігається з весняною активністю печінки, яку вона здатна очищати і зміцнювати.
При інфаркті міокарда необхідно пити від двох до чотирьох склянок свіжого березового соку на день, оскільки він стимулює регенерацію тканин і частково відновлює серцевий м’яз.
Березовий сік освіжає обличчя, надає йому здорового вигляду. Варто зауважити, що лікувальними властивостями є тільки свіжодобутий сік з берези в період ранньої весни.
Намагайтеся цієї пори випивати за 20-30 хвилин до їди хоча б по склянці цього чудодійного бальзаму.