«Писанка — своїми руками»

«Писанка — своїми руками»

Не за горами Великдень, тож саме час навчитися розписувати писанки. Зазвичай ми просто фарбуємо яйця у барвниках або наклеюємо кольорові наліпки. Але ж можна розмалювати так, як це робили наші пращури.
Колись писанки називали «листами до Бога», бо кожен колір чи малюнок, що наносилися на них, мали певне значення, несли особливе повідомлення, щось символізували. Якщо людина хотіла наступного року мати гарний врожай, — наносила на писанку один символ, прагнула сімейного щастя або одруження — розмальовували яйце інакше. Таких символів налічується більше ста. Про основні з них ви почуєте на нашому майстер-класі «Великодня писанка — своїми руками».
Наступними вихідними у фойє Молодіжного центру відбудуться майстер-класи Новоград-Волинського центру науково-технічної творчості учнівської молоді.
19 та 20 квітня, з 15 до 17 год., на майстер-класі ви навчитеся робити писанки з бісеру, паперу, тканини та інших матеріалів. А 26 та 27 квітня, з 10 до 12 год., будемо створювати вже писанки традиційні, писані воском. Також дізнаєтеся більше про традиції писанкарства в Україні та різні методи розпису.
На вас чекатиме гарний настрій, творча атмосфера, нові знайомства і просто задоволення від власної творчості. Запрошуємо всіх бажаючих!