Перемога, кращий фінал і путівка на чемпіонат Європи

Перемога, кращий фінал і путівка на чемпіонат Європи

Фінальний поєдинок за участю звягельчанина Данііла Мірошнікова було визнано одним із кращих фіналів на чемпіонаті України з вільної боротьби серед юніорів та юніорок. Змагання відбулися у Білій Церкві з 22 по 26 квітня. Учасниками стали представники від усіх областей та адміністративно-територіальних одиниць України.
На шляху до чемпіонства Данііл Мірошніков провів шість сутичок, вигравши у чотирьох майстрів спорту України, в тому числі — й у фіналі, де зустрівся із харків’янином, чемпіоном країни серед юнаків. Винагородою для Данііла стала не тільки медаль за перше місце, а й путівка на чемпіонат Європи, що проходитиме цього літа в Македонії.
Срібною призеркою чемпіонату України стала Тетяна Лавренчук, котра у фіналі поступилася призерці світової першості. Однак Тетяна також отримала право виступити на престижному міжнародному турнірі — чемпіонаті світу серед юніорок.
За свідченням тренера Анатолія Ясиневича, гарну боротьбу продемонстрував Артем Хмарський, проте поєдинок за бронзову медаль він програв борцю із Запоріжжя й опинився на п’ятому місці.
На схвальні слова Анатолія Ясиневича заслужили дебютанти чемпіонату України — Ігор Приймак, Богдан Струс та Марія Саргсян.
Відзначимо, що звягельські борці цього разу склали третину збірної Житомирської області, делегувавши трьох дівчат і чотирьох юнаків.
Олег БРЮХАНОВ