Вболівальники шаленіли тричі: «Авангард» здобуває вольову перемогу!

Вболівальники шаленіли тричі: «Авангард» здобуває вольову перемогу!

У перші двадцять хвилин гри між ФК «Авангард» та ФК «Вінниця» здалося, що каркас воріт, які ближче до вулиці Житомирської, не витримає ударів і його доведеться ремонтувати. Гості настільки потужно почали матч, що «Авангарду» практично не вдавалося перейти середину поля. Удари по воротах господарів із різних дистанцій сипалися один за одним. Воротар працював у поті чола, а коли він не справлявся, то виручали бокові стійки і поперечина. Попри це, ФК «Вінниця» у стартовому штурмі домігся свого, повівши у рахунку 1:0. Одразу після цього гості могли розвинути успіх, але не реалізували пенальті.
Таким був початок матчу 2 туру в рамках чемпіонату України серед аматорських команд між ФК «Авангард» та ФК «Вінниця». До честі господарів, котрі вже мали в пасиві домашню поразку у першому турі, цього разу вони знайшли в собі сили переломити хід поєдинку на свою користь.

У середині першого тайму «Авангарду» вдалася багатоходова комбінація, яку по-більярдному точним ударом із-за меж штрафного майданчика завершив Андрій Диняк — 1:1. Господарі дедалі частіше загрожували воротам суперника, навіть мали чудовий шанс на гол «у роздягальню», проте перша 45-хвилинка принесла нічийний результат.
Другий тайм розпочався з атак господарів. Трибуни погнали «Авангард» уперед. Однак до реальних загострень у ці хвилини практично не доходило. Хоча одного разу пані Фортуна повернула «боржок» — Володимир Бондарчук, відірвавшись від переслідувачів правим флангом, потужно пробив, але влучив… у ту ж саму поперечину воріт, які ближче до вулиці Житомирської.
Ініціативу перехопили гості. Тричі вболівальники на трибунах завмирали і з полегшенням видихали — рахунок ледве не став на користь ФК «Вінниця». А тоді прийшов зоряний час вищезгаданого Володимира Бондарчука. Знайшовши прогалину в центрі захисту гостей, гравці «Авангарду» почали дальніми передачами шукати нападників. Після однієї з таких Володимир, вийшовши сам на сам із голкіпером, пробив сильно і влучно — 2:1!
Невдовзі Бондарчук мав можливість підловити воротаря гостьової команди на протиході, однак той зумів упіймати м’яч у непростій ситуації. Та й він був безсилим, коли нападник «Авангарду» пробив на силу у ближню «дев’ятку», оформивши дубль і зробивши рахунок 3:1. Попри подальші старання команд, ворота надалі залишалися на замку.
Отже «Авангард» набирає перші три очки в цьогорічному чемпіонаті України з футболу серед аматорських команд. Та все ж варто мати на увазі, що проведено дві домашні гри, а на виїзді, як відомо, грати складніше. Але вся боротьба у групі ще попереду.
Вище «Авангарду» в турнірній таблиці — «Збруч» із Хмельницької області із чотирма очками. По три бали мають ФК «Вінниця» та «ОДЕК» (Рівненська область). Унизу таблиці — «Рух» (Львівська область, 1 очко) та ФК «Буковина-2-ЛС» (Чернівці, 0 очок).
Олег БРЮХАНОВ