Перекрили «краник» самогонникам

Перекрили «краник» самогонникам

Боротьба із само­гоно­варін­ням для співробітників Новоград-Волинського міськвідділу внутрішніх справ стала одним із пріоритетних напрямків діяльності, не менш важливим, ніж інші завдання з охорони правової сфери. Адже аналіз скоєних протягом останніх років злочинів та правопорушень дає підстави зробити незаперечний висновок про те, що абсолютна більшість із них відбувається в стані алкогольного сп’яніння.
При цьому, як не прикро це констатувати, сьогодні придбати спиртне не становить жодних труднощів, навіть для неповнолітніх. Цього продукту вдень і вночі є вдосталь у продажу не лише в магазинах, але й у тих, хто виготовляє його в домашніх умовах. Любителі оковитої, крім того, ризикують купити у самогонників смертельно небезпечну рідину з різноманітними домішками. Сумна статистика отруєнь сурогатним алкоголем та недоброякісним спиртним домашнього виробництва, на жаль, погіршується.
Так, днями під час проведення відпрацювання міста та району працівники СДІМ натрапили на міні горілчаний завод, який відкрила собі жіночка прямо у власному гаражі. Відчинивши ворота, перевіряючі побачили вже доволі налагоджене виробництво: самогонний апарат, розставлені на полицях намиті ємкості під горілку, яка саме мала накрапати, безліч діжок із самогонною закваскою та готову продукцію, закриту кришками у трилітрові банки, на яку так чекав споживач…
Відповідно до всіх вимог чинного законодавства, правоохоронці закрили «горілчаний завод», вилучили самогон та склали всі необхідні документи. Тепер жінці доведеться відповідати перед законом.
Інна ВОВЧЕНКО, помічник начальника міліції, старший лейтенант