Скошений «Колос»

Вболівальники вимагали продовження гольової феєрії, але фінальний свисток обірвав гру за рахунку 8:1. Саме так «Авангард» розібрався із командою «Колос», що з Радомишля, у домашній суботній грі в рамках чемпіонату області.
Зазнавши несподіваної поразки у Володарськ-Волинському тиждень тому, «Авангард» не мав права втрачати очок ще й удома, адже на першому етапі чемпіонату області кількість матчів невелика, тож кожен із них має неабияку турнірну вагу. Господарі одразу взялися за справу і невдовзі зусиллями Ярослава Корнійчука повели у рахунку. Аж тут «Колос», скориставшись невпевненими діями на виході воротаря Максима Дуброва, рахунок зрівняв.
Вболівальники ще не встигли оговтатися від невеличкого шоку, як «Авангард» двома точними ударами миттю довів, що він не тільки географічний господар поля, а й повноправний господар по грі. До перерви м’яч ще раз побував у сітці «Колоса» — 4:1 за перші 45 хвилин.
У другому таймі на полі грала фактично одна команда. «Авангард» діяв комбінаційно, розмашисто, намагаючись не просто вразити ворота, а зробити це красиво. Бажання потішити публіку інколи підводило, адже можна було зіграти простіше й результативніше, але, як відомо, переможців не судять. Упродовж другого тайму м’яч іще чотири рази побував у сітці розгубленого воротаря «Колоса», котрий, як здалося із трибун, навіть дещо тягнув час, щоб не дозволити «Авангарду» провести чергову атаку.
Зрештою, 5 голів Ярослава Корнійчука, 2 — Дмитра Лободіна й один — Олександра Унтілова довели рахунок до вкрай непристойного для гостей — 8:1.
Набрані три очки дозволили «Авангарду» вийти на четверте місце у Північній групі. Нагадаємо, що володарі місць із першого по четверте отримають право продовжити боротьбу за медалі чемпіонату області. Втім, про претендентів говорити дещо зарано, оскільки попереду в більшості команд ще по 5 ігор.
У Південній групі лідирує городницьке «Полісся». Команда з Новоград-Волинського району у трьох іграх здобула 9 очок, чим зробила серйозну заявку на вихід у наступний раунд чемпіонату.
Олег БРЮХАНОВ