Тепер їхня черга захищати країну

Тепер їхня черга захищати країну

В історії українських Збройних Сил цей призов на строкову службу став передостаннім — восени відбудеться завершальний акорд у переході армії на контрактну основу. У тому, що невдовзі в армію вже не будуть призивати «з-під палки», а юнаки за власним бажанням йтимуть у військо задля здобуття професії, а не винятково по військовий квиток, — військові вбачають суцільний позитив і, звісно, нові перспективи для армії.
Усе це — попереду, а 8 червня у інженерному полку (в/ч А3814) на вірність українському народові присягнули близько сотні новобранців. Рівно рік служитимуть у Новограді-Волинському юнаки з Полтавської, Черкаської, Сумської, а найбільше — з Житомирської областей. Вперше, разом з усіма, на урочистому плацу присягу склали і військовослужбовці-контрактники. Серед них, до речі, дві панянки — військову професію сьогодні все частіше обирають не лише чоловіки.
Втім у армії військових за статями не поділяють, тому присязі, як і традиційно, передувала спеціальна підготовка солдатів: знайомство з озброєнням і технікою, перші постріли, опанування стройових прийомів. Тепер ці початкові уміння солдатам належить вдосконалити — давши обіцянку захищати країну, відступити від неї у жодному разі не мають права.
Юлія КЛИМЧУК