Духовна лекцiя для студентiв мiського медичного коледжу

Духовна лекцiя для студентiв мiського медичного коледжу

Проблема виховання майбутніх фахівців із вищою освітою нині набуває особливої актуальності. Останнім часом негативні тенденції в суспільстві стрімко розвиваються. Злочинність не є винятком, оскільки проникає в усі соціальні сфери, зокрема в навчальні заклади. У зв’язку з цим, 10 червня в Новоград-Волинському медичному коледжі відбулася конференція «Сучасні тенденції злочинності серед молоді».
На конференцію адміністрацією навчального закладу був запрошений настоятель храму Святих Царських мучеників і срастотерпців протоієрей Петро Зінчук. Священик звернувся до молоді з повчальною доповіддю на тему: «Людські цінності. Злочин і гріх». Батюшка зазначив:
«…Занепокоєння та тривогу викликає розповсюдження злочинності, в тому числі й організованої, серед молоді, зокрема студентської, яка є майбутньою інтелектуальною професійною елітою українського суспільства. Саме від цієї еліти залежить рівень стабільності та й по суті майбутнє України. Стан і тенденції злочинності в студентському середовищі є індикаторами як морального здоров’я і стану суспільства, так і одним із важливих інтегральних показників результативності соціальних процесів і перетворень у країні…». А також священик пояснив взаємозв’язок злочину та гріха.
Викладачами навчального закладу було зазначено необхідність подальших зустрічей священика зі студентством для духовних настанов молоді.
Протоієрей Петро ЗІНЧУК