Кращий студент-аграрій в Україні — наш земляк!

Кращий студент-аграрій в Україні — наш земляк!

Магістр інженерно-технічного факультету Житомирського агроуніверситету Василь Гордійчук продовжує приймати вітання з перемогою у Всеукраїнському конкурсі «Кращий студент року серед аграрних вузів». Приємно, що 21-річний хлопець — з поліського села Кануни, отже у нашому спільному активі — майбутня надія сільського господарства, перспективний аграрій. Сьогодні він є відмінником навчання та стипендіатом Президента України. Серед студентів аграрних вузів престижної президентської стипендії удостоєні всього декілька чоловік, а на Житомирщині — лише Василь Гордійчук.
Окрім знань, Василь володіє неабияким оптимізмом. Попри те, що Україна переживає нелегкі часи у сільському господарстві, він переконаний, що його рідна країна невдовзі поверне собі позиції аграрного лідера у світі. І чим більше у нас буде активних, цілеспрямованих і освічених молодих людей, тим більше шансів зміцнити авторитет країни.
— Спочатку я став переможцем конкурсу «Кращий студент» у своєму університеті, а згодом, разом із переможцями інших аграрних закладів, змагався за лідерство у всеукраїнському поєдинку аграріїв-початківців. Потрібно було презентувати себе, свій вуз, розповісти про наукову та громадську діяльність, аргументувати, чому обрано той чи інший фах, які плани щодо самореалізації на обраному шляху. Це був цікавий досвід — всеукраїнський конкурс проходив на базі Полтавської агроакадемії. Тут відбулися «круглі столи», де обговорювали проблеми галузі, також ми побували на екскурсіях у провідних фермерських господарствах Полтавщини.
Цікаво, що у родині Гордійчуків з діда-прадіда існує оригінальна традиція — чоловіків у цій сім’ї називають Василями. Мрія переможця конкурсу Василя — реалізуватися як особистість. Тож, нехай щастить йому у цьому!
Юлія КЛИМЧУК