Відбулася загальноміська акція «Здай кров — врятуй життя!»

18 червня у нашому місті відбулася загальноміська акція «Здай кров — врятуй життя!», яку організували Новоград-Волинська філія Житомирського обласного центру крові та Новоград-Волинський медичний коледж за підтримки Благодійного фонду Литвина «Майбутнє Полісся». Під час акції здали кров 43 особи (23 чол. — медичний коледж, 13 чол. — військова частина А-0409, 2 чол. — міська рада, 1 чол. — ТМО, 1 чол. — Водоканал, 1 чол. — ЗОШ №7, 2 чол. — Благодійний фонд Литвина).
У цьому році Всесвітній день донора крові проходив під гаслом «Подаруйте життя — станьте донором крові!». Дійсно, незважаючи на швидкий розвиток науки і медицини, донорську кров наразі неможливо нічим замінити. А її дуже потребують важкохворі, особливо діти, також пацієнти після важких травм, опіків, ДТП, післяпологових ускладнень, операцій на серці. І майбутнє донорського руху — саме за молоддю, оскільки зараз у світі акцент робиться на добровільне безоплатне донорство.
Напередодні акції ми розіслали листи з проханням долучитися до цієї благородної справи керівникам 11 підприємств, установ та організацій міста. На жаль, відгукнулися не всі, але ми дуже сподіваємося, що надалі ця акція збиратиме більше людей. Адже слово «донор» походить від латинського «donare» — дарувати, а одна донація крові може врятувати три людських життя.
Щиро вдячні всім донорам за їх дар, який рятує життя!
Л.СТАНОВСЬКА, завідувач Новоград-Волинською філією Житомирського обласного центру крові