При ремонті доріг є проблема з освоєнням коштів

9 липня під головуванням керівника району С.І.Лавренюка, за участю сільських, селищного голів, представників дорожніх організацій, відділення Державного казначейства, начальників відповідних структурних підрозділів РДА відбулася нарада щодо використання субвенції на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах району.
Розпочинаючи нараду, очільник району відзначив, що сьогодні є досить велика проблема в освоєнні коштів, які були виділені у минулому та поточному роках на проведення ремонту доріг у населених пунктах. Сергій Іванович відмітив, що у минулому році на утримання і ремонт комунальних доріг надійшла державна субвенція у сумі 1,5 млн. грн., освоєно з цих коштів лише 11%. Станом на 1 липня поточного року використано всього 1243 грн. з коштів, які були цьогоріч отримані на ремонт доріг. Решта залишаються невикористані. Головна причина полягає в тому, що сільські голови досить повільно проводять підготовчі роботи щодо освоєння цих субвенційних коштів, а саме — виготовлення проектно-кошторисної документації.
На даний час виготовлені проектно-кошторисні документи Городницькою селищною радою, Чижівською, Пилиповицькою, Жолобненською, Суслівською, Ярунською, Наталівською, Брониківською сільськими радами. А тому минулорічна сума коштів державної субвенції і цьогорічні суми, які не були використані на проведення ремонту доріг, залишаються на рахунках сільських рад і мають бути використані у поточному році.
— Нещодавно я зустрівся з керівником Служби автомобільних доріг у Житомирській області В.О.Мирончуком. Було обговорено назрілі питання щодо проведення ремонту комунальних доріг у районі, — зазначив Сергій Лавренюк. — Першочергово потрібно провести ремонт таких доріг як «Майстрова Воля — Шепетівка», «Ярунь — Майстрова Воля», «Городниця — Червона Воля» тощо.
Заступник начальника відділення Державного казначейства В.А.Бірюченко також акцентувала увагу присутніх сільських голів на пришвидшенні подання необхідної документації, аби своєчасно провести оплату підрядним організаціям.
За матеріалами РДА