За «гулящих» дітей відповідатимуть батьки

Враховуючи зміни до Закону України від 16.05.2013 року №243-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку перебування дітей у закладах, у яких проводиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування у нічний час» та відповідно до вимог Закону України «Про охорону дитинства», діти віком до 16 років із 22 до 06 години можуть перебувати у вищевказаних закладах лише у присутності принаймні одного з батьків чи іншого законного представника дитини, або особи, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність.
Власники закладів, у яких проводиться діяльність у сфері розваг, або закладів громадського харчування та уповноважені ними особи зобов’язані вжити всіх заходів щодо недопущення у свої заклади з 22 до 06 години малолітніх дітей. У свою чергу власники таких закладів або керуючі ними особи мають право вимагати у відвідувачів документи, що підтверджують досягнення ними 16-річного віку.
Шановні мешканці міста і району, Новоград-Волинський міський відділ міліції наполягає на дотриманні вимоги про недопустимість залишення дітей без нагляду та попереджає батьків про адміністративну відповідальність за ст.184 КУпАП у разі невиконання вимог цього закону. Також, у свою чергу, власники відповідних закладів, у разі порушення закону, нестимуть відповідальність згідно зі ст.180-1 КУпАП.
Задля дотримання вимог Закону України та недопустимості проведення дозвілля дітей у громадських місцях у нічний час без нагляду батьків, осіб, котрі несуть за них персональну відповідальність, недопустимості вчинення правопорушень та злочинів малолітніми, вживання алкогольних напоїв, паління тютюнових виробів та іншого, працівниками відділу кримінальної міліції у справах дітей у нічний час проводяться постійні відпрацювання міста та району. «Самостійних» дітей, котрі не досягнули віку 16 років, повертають додому, випадки документують та щодо батьків приймають рішення відповідно до чинного законодавства.
Інна ВОВЧЕНКО, помічник начальника міліції, старший лейтенант