На фортеці смакували куліш, піднімали важезні гирі і співали

На фортеці смакували куліш, піднімали важезні гирі і співали

27 липня городянам та гостям міста випала чудова нагода — перенестися в інший міфічний час. «Древлянська хата» на фортеці, організована районним відділом культури, стала своєрідним містком з переходу із сучасного світу у прекрасний вимір, де панує Берегиня вічної хати. На дійство завітало багато учасників, котрі розважали глядачів своїми талантами.
Першим дивувати глядачів випала честь хору «Вербиченька» із Вербівки. Веселилися-співали, а особливо потішила публіку пісня «Про село». Запалив глядачів, змусивши підтанцьовувати, хореографічний гурт із с.Дубники, який викликав публіку на «танцювальну дуель».
Розворушив глядачів своєю енергетикою хор «Намисто» з Чижівки. Глядачі навіть підспівували пісню «Дівчина-русалочка» і проводжали гостей гарячими оплесками.
А ось маленьких чад до танку спокусили пісні юної гості з Яворівки — Оленки Нагорної. Її «Черевички» та «Червона калина» зібрали у коло наймолодших відвідувачів.
Далі події перенеслися у часи Запорізької Січі. Учасники заходу побачили справжній козацький марш та почули привітання козаків. Гетьман відшукав серед публіки найсильнішого богатиря, котрий зміг би найбільше разів підняти важезну гирю. Під завершення дійства усіх запросили скуштувати козацький куліш.
Подивитися на Берегиню — господиню вічної хати — прийшло дуже багато людей, незважаючи на дещо пізній час, спеку та розмаїття заходів у святковій програмі.
Відвідувачі перейняли веселий настрій та енергетику учасників. Оформлення дійства в українській стилістиці додало колориту. А гасло «Скарб, який ціни не має. Без тих скарбів жива душа вмирає» кожному глядачеві дав привід замислитися над тим, що у житті важливо радіти не лише матеріальним цінностям.
Людмила ПЕТРУК, студентка 5 курсу факультету журналістики ЛНУ ім.І.Франка