Хроніка 32/2013

ОБІКРАВ СУСІДА
5 серпня до Новоград-Волинського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від 23-річного місцевого жителя про крадіжку грошей з будинку. Слідчо-оперативна группа, прибувши на місце події, встановила, що до кримінального правопорушення причетний 44-річний односельчанин заявника, який проник до будинку через незачинену кватирку. Правопорушника затримано, викрадені гроші вилучено.
І ЗНОВУ ОБКРАДАЮТЬ АВТІВКИ
6 серпня до Новоград-Волинського міськвідділу із заявою звернувся житель райцентру, 1968 р.н., повідомивши про те, що на одній з вулиць міста з його автомобіля, який він залишив без нагляду, невідомим викрадено гроші.
Наразі працівники міліції проводять заходи щодо встановлення та затримання підозрюваних у кримінальному правопорушенні.
НА ЖИТОМИРЩИНІ ГОРІЛА ФУРА...
Нещодавно на пульт диспетчерського зв’язку 13-ї Державної пожежно-рятувальної частини Малинського району надійшло повідомлення про загоряння у фурі. Як з’ясувалося, на 124-му кілометрі траси Київ-Ковель зайнялася фура, що перевозила 23 т ДВП.
На момент прибуття рятувальників більша половина вантажу — 12 тонн — вже згоріла. Ще 11, силами вогнеборців, вдалося вберегти від знищення. Саме авто не постраждало — до прибуття рятувальників водій відчепив палаючий причіп із вантажем від фури.
Розміри завданих пожежею збитків та причину загоряння наразі встановлюють фахівці. За попередньою версією, у фури загорілися колеса, після чого вогонь перекинувся на причіп.
ПИРІЖКИ З КРИМІНАЛЬНИМ ПРИСМАКОМ
Понад 2 тисячі заборонених для посіву рослин виявили працівники міліції Житомирщини упродовж однієї доби.
Яких тільки байок не розповідають ті, на чиїх угіддях влітку рясніють зарості маку чи конопель.
Найпопулярніша «відмазка» — мак для випічки домашніх пирогів, а плантації коноплі народні знахарі пояснюють використанням у якості ліків чи не від усіх хвороб.
Онак такі відговори можуть відгукнутися «сівачам» маку позбавленням волі.
СПАЛЮЮТЬ НАРКОТИКИ ПОДАЛІ ВІД НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ
На Житомирщині, як і в інших областях, міліціонери періодично спалюють наркотики, вилучені в результаті діяльності підрозділів ВБНОН.
Не пройшло й 2 місяці з того дня, як міліція пустила за вітром наркотичної сировини на 2 мільйони гривень, як чергова партія отрути, вартістю 400 тисяч гривень, пішла тим же шляхом.
Про це інформує СЗГ УМВС України в Житомирській області.
Днями житомирська міліція, за рішеннями судів, знищила солідну партію наркотичних засобів та приладів для їх вживання, що були доказами у кримінальних провадженнях.
Цього разу згоріло 140 кілограмів наркотичного «урожаю», зібраного правоохоронцями в якості доказової бази вчинених кримінальних правопорушень.
Під наглядом комісії, до якої традиційно увійшли представники УСБУ, УМВС та виконавчої служби, з димом вивітрилися рослини коноплі, макова соломка та амфетамін.
zhytomyr.mvs.gov.ua