Мисливці взялися за зброю

Мисливці взялися за зброю

НАПЕРЕДОДНІ ВІДКРИТТЯ ПОЛЮВАННЯ НА ПЕРНАТУ ДИЧИНУ ПРОВЕДЕНІ МИСЛИВСЬКІ ЗМАГАННЯ ЗІ СТЕНДОВОЇ СТРІЛЬБИ
Вже стало традиційним напередодні відкриття полювання на пернату дичину проводити мисливські змагання зі стендової стрільби, основним організатором якого є Станіслав М’ясковський, голова Новоград-Волинської міськрайонної організації УТМР.
Минулої неділі поблизу села Броники зібралося більше півсотні мисливців Новоград-Волинщини, аби показати своє вміння, влучність стрільби по рухомих мішенях-тарілочках, а разом з тим — набратися досвіду.
Як зазвичай, такі заходи проходять захоплююче та весело, адже не обходиться без жартів, розповідей про цікаві випадки на полюванні. Але також і відчувалася певна напруга, адже кожен мріяв вибороти призове місце. Однак, не всім це вдавалося, бо поцілити у рухому мішень-тарілочку, яка летить з великою швидкістю, не так вже й легко. Майстерність приходить не одразу.
За звання кращого змагалися в двох видах — командному та особистому.
Найцікавішим у змаганнях була боротьба за перші місця, всі були в очікуванні, коли перестрілювалися мисливці.
Отже, в командному заліку перше місце вибороли мисливці з Гульська, друге дісталося Варварівцям, третє — хлопцям із Киянки.
В особистому заліку перше місце отримав Владислав Морозюк, друге виборов — Руслан Кирилюк, два третіх місця дісталися Анатолію Чернишу та Олександру Андрійчуку.
І яке ж змагання без запашної мисливської юшки, яку залюбки приготував для усіх Олександр Шумеляк, котрий до котла не підпускав навіть жінок, прекрасну стать, яким була відведена лише роль глядачів.
І насамкінець організатори змагань подякували мисливцям за участь у цих дійствах. А тим, хто не виборов жодного місця, — не падати духом. Адже бали на змаганнях — справа другорядна. Головне для мисливця — задоволення від процесу у справжній сезон полювання.
Микола МАРУСЯК
Фото Богдана ВАСИЛЕНКА