Майстер-клас у Карпатах — від чемпіона Сергія Дребота

Майстер-клас у Карпатах — від чемпіона Сергія Дребота

З тренувальних зборів у Карпатах повернулися цими днями вихованці клубу карате «Січ» — юні спортсмени з міста та району. Як розповів директор районної спортивної школи Руслан ЗАГРИВИЙ, каратисти щороку їздять на такі навчальні збори, але цього разу поїздка була для них особливо значимою. Адже у вересні у Донецьку відбудеться чемпіонат України з карате, а кращі спортсмени поїдуть на чемпіонат світу, що проходитиме в Іспанії. Тож завдання на спортивній базі у горах ставили перед собою по максимуму — підготуватися до змагань якнайкраще.
Щодня вихованці клубу «Січ» займалися на виснажливих тренуваннях. Особливий акцент тренери поставили на вихованцях, котрі вже досягли 14 років. Окрім фізичної програми, була організована й туристична — у Карпатах, зрозуміло, є на що подивитися. Зокрема, юним спортсменам довелося побувати на горі Захар Беркут, покататися на квадроциклах, верхи — на конях, стати учасниками конкурсів та розваг.
Родзинкою відпочинку стали майстер-класи від дзюдоїста Сергія Дребота — чемпіона Європи та світу, учасника Олімпійських ігор-2012 у Лондоні. Це невипадково, адже саме цей відомий спортсмен є господарем бази у с.Хащованя, Сколівського райну, Львівської області, на якій і перебували наші спортивні туристи.
Як розповів тренер Руслан Загривий, перебування на базі обійшлося батькам у 1тис. 600 гривень. За фінансову підтримку дітей та розуміння — окреме спасибі. Натомість транспортування спортсменів орагінізував Благодійний фонд «Майбутнє Полісся», за що каратисти теж висловлюють велику подяку.
За словами тренера, вихованці не лише загартувалися фізично і зміцнили спортивний дух, а ще й стали значно самостійнішими, відчули командне плече подалі від дому, навчилися давати собі раду, не маючи «під боком» батьківської турботи. Це, зокрема, по приїзду дітей відчули їхні батьки, чим були приємно вражені.
Що ж, тепер чекатимемо нових чемпіонів, тримаючи кулаки за наших «січовиків» під час вирішальних чемпіонатів. Тим часом клуб карате «Січ» запрошує до занять дітей віком від 6 років. У місті, до речі, сьогодні діє сім таких секцій у різних мікрорайонах. Тож цікавтеся, шукайте і приходьте покращувати здоров’я і здобувати перемоги.
Юлія КЛИМЧУК