Хроніка 43/2013

ПРИЇХАВ У СЕЛО І… ВКРАЛИ МОБІЛЬНИЙ
20 жовтня до працівників міліції звернувся мешканець міста і повідомив про те, що, перебуваючи в магазині с.Токарів, хтось із його куртки викрав мобільний телефон.
КРАДІЖКИ З ДВОХ МАГАЗИНІВ
З 19 на 20 жовтня в селі Дідовичі, пошкодивши металеву решітку вікна та знявши скло в магазині, невідомий викрав гроші в сумі 1700 гривень.
Цієї ж ночі відбулося проникнення в магазин у селі Піщів, з якого викрали гроші в сумі 1900 гривень та продукти харчування.
ВИЛУЧЕНО НАРКОТИКИ
20 жовтня, близько 18 години, працівниками міліції по вулиці Левченка у неповнолітнього жителя райцентру було вилучено паперовий згорток, в якому знаходилася подрібнена рослинна маса зеленого кольору вагою 2 грами.
А 21 жовтня, під час проведення оперативно-розшукових заходів на автодорозі, поблизу с.Маковиці, у непрацюючого 30-річного звягельчанина вилучено також подібну наркотичну суміш вагою близько 5 грамів.
Також 5 грамів подібного продукту було конфісковано правоохоронцями на вулиці Волі у 23-річного місцевого жителя.
У ПЕНСІОНЕРА ВИКРАЛИ «ЯМАХУ»
21 жовтня до міського відділу міліції від жителя села Ярунь надійшла заява, в якій йшлося про те, що цієї ночі з його подвір’я хтось викрав мопед «Ямаха», вартість якого — 4000 гривень.
Микола МАРУСЯК, підготовлено за матеріалами, наданими Новоград-Волинським МВ

ДАІ ГОТУЄ ВОДІЇВ ДО ЗИМИ
Перевіряти готовність пасажирського транспорту до експлуатації у зимовий період Державтоінспекція буде впродовж місяця. Комплекс профілактичних заходів «Перевізник зима-2013» триватиме з 21 жовтня по 21 листопада.
У цей період будуть проведені перевірки підприємств-перевізників і суб’єктів господарювання на предмет виконання ними вимог законодавства у сфері безпеки дорожнього руху.
Особлива увага приділятиметься питанням підготовки автотранспорту до використання в осінньо-зимовий період, заміні шин на зимові, справності зовнішніх світлових приладів, обігріву скла та салону, організації передрейсового контролю технічного стану автобусів та проведення щозмінного медичного огляду водіїв.
У ході заходів будуть проведені інструктажі з перевізниками та водіями щодо дотримання вимог законодавства у сфері пасажирських перевезень і особливостей експлуатації рухомого складу в осінньо-зимовий період.
Також здійснюватиметься посилений контроль за дотриманням Правил дорожнього руху водіями автобусів, у першу чергу, за дотриманням швидкісних режимів, перевезенням пасажирів понад встановлену кількість, керуванням водієм автобусом без ліцензійної картки, перевезенням пасажирів на маршруті протяжністю понад 500 км одним водієм, відхиленням від визначеного маршруту руху тощо.
Крім того, ДАІ посилить контроль за дотриманням вимог безпеки під час організації та здійснення перевезень дітей упродовж зими.
О.ДЕМ’ЯНЧУК, т.в.о. начальника ВДАІ Новоград-Волинського МВ, капітан міліції