Викрито злочинну групу

Викрито злочинну групу

Працівники УБОЗ УМВС України в Житомирській області припинили діяльність масштабної організованої злочинної групи. Ділки через фіктивно створені фірми на території Вінницької, Київської, Дніпропетровської областей та інших регіонів незаконно конвертували в готівку 107 мільйонів гривень. Нині матеріали провадження передано до суду.


Основою конвертаційного центру стали 7 фіктивних підприємств, зареєстрованих на учасників організованої групи та підставних осіб. Через рахунки цих фірм і проводились фінансово-господарські операції, мета яких — переведення коштів на рахунки дрібніших суб’єктів господарювання за нібито отриману продукцію чи надані послуги. Таких було встановлено більше трьох десятків. У подальшому кошти по декілька разів перенаправлялися через фіктивні підприємства і згодом переводились у готівку.
Як повідомив начальник УБОЗ УМВС Ігор Заєць, через створений центр суб’єкти господарювання декількох регіонів країни незаконно «відмили» в готівку 107 мільйонів гривень.
У ході розслідування було встановлено, що конвертаційний центр діяв протягом тривалого часу.
На даний час кримінальне провадження відносно чотирьох учасників організованої злочинної групи, у тому числі організатора, передано до суду.
Водночас у ході слідчо-розшукових дій для відшкодування завданих збитків накладено арешт на майно учасників злочинної групи та рахунки підприємств, а також вилучено коштів на суму понад 1,5 мільйони гривень.
СЗГ УМВС України в Житомирській області