Директор розбещував школярів

6 років позбавлення волі і 150 тисяч гривень моральної компенсації — до такого покарання суд приговорив директора Гришківецької гімназії Дмитра Лазебного, якого звинувачували у розбещенні неповнолітніх.
Такий вирок у Бердичівському міськрайонному суді оголосили 4 листопада.
«Адвоката підсудного на сьогоднішньому засіданні не було. Можливо, він уже знав результат або відчував його. Родичів ніяких не було, бо це закрите судове засідання. Обвинувачуваний жодного слова не сказав. Йому вручили обвинувальний вирок і на цьому все», — розповідає правозахисниця Галина Гриценко.
58-річний педагог займався репетиторством із дітьми, і саме під час таких індивідуальних занять змушував одного зі своїх учнів вступити з ним у статевий зв’язок. Хлопець поскаржився батькам лише через 4 місяці гвалтувань, ті одразу ж звернулися у міліцію.
«Він із жовтня до сина почав приставати, зафіксовано, що у моєї дитини з жовтня почався нервовий тик — посмикування головою. Була відеозйомка три дні, і вже в перший же день його провина була доведена, коли він просив мою дитину нікому не розказувати і ліз до нього, а мій хлопчик просив, що не треба. Це було настільки жахливо, що я не могла, виходила з суду, просила не бути присутньою на цих показах», — пригадує мама потерпілого хлопчика.
У січні правоохоронці зловили педофіла на «гарячому» і взяли під варту, але потім випустили під заставу і він, навіть, приходив у гімназію. Його колеги переконували, що у затриманого — бездоганна репутація, тож усі вони були шоковані такими звинувачуваннями.
Наразі потерпілий хлопець проходить психологічну реабілітацію. Правозахисники припускають, що директор школи подаватиме апеляцію, тому збираються захищати інтереси учня до останнього.
Житомир Інфо