Операція «Зброя та вибухівка»

На території міста і району триває операція «Зброя та вибухівка». Метою її є проведення та вилучення з незаконного обігу холодної і вогнепальної зброї, боєприпасів і вибухових речовин.
Такі заходи спрямовані на запобігання скоєнню правопорушень та нещасних випадків із використанням зазначених предметів.
Нещодавно працівники карного розшуку Новоград-Волинського міськвідділу затримали 17-річного місцевого жителя, у якого під час проведення особистого огляду, в кишені куртки було виявлено предмет, зовні схожий на кастет.
Даний предмет у хлопчини було негайно вилучено для проведення експертизи в подальшому. А про подію одразу повідомили батьків та викликали до відділу міліції, аби в їх присутності допитати неповнолітнього «любителя» холодної зброї.
Для рідних юнака така новина стала несподіванкою, та навіщо їх сину знадобився кастет — їм навіть важко було уявити. Проте у своє виправдання перед міліцією та батьками юнак пояснив, що такий, як виявилось, небезпечний предмет він виготовив власними руками лише заради цікавості та навмисно спричиняти комусь тілесні ушкодження, разом із тим, самооборонятись він не збирався, та й немає йому від кого. Правда це чи ні, з’ясовують правоохоронці, проводячи за даним фактом перевірку за ч.2 ст. 263 Кримінального кодексу України (Носіння холодної зброї без передбаченого законодавством дозволу).
— Операція «Зброя та вибухівка» свідчить, що частина громадян не тільки не знає чинного законодавства, але й умисно ігнорує встановлені правила, навіть не усвідомлюючи, які можуть бути наслідки, — коментує Андрій Павліченко, начальник Новоград-Волинської міліції.
Також слід зазначити, що, відповідно до ст.263 Кримінального кодексу України, за носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передачу чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу визначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Інна ВОВЧЕНКО, помічник начальника міліції, старший лейтенант