Наш хор ветеранів — кращий в області

Наш хор ветеранів — кращий в області

Нещодавно у міському Палаці культури міста Бердичева відбувся конкурс-фестиваль ветеранських хорів Житомирщини. Фестиваль проходив у форматі великих форм (хори) і малих форм (дуети, тріо, квартети, сімейні ансамблі).
Брали участь 25 різних колективів — вибір великий і супротивники достойні. Також на святі відзначили 30-річчя Бердичівського хору ветеранів.
Хор ветеранів Новоград-Волинського Палацу культури імені Лесі Українки виступав під 7-м номером і відкрив свій виступ піснею Анатолія Пашкевича «Степом», солістка — Ганна Плюсніна. Після виконання пісні увесь зал зірвався гучними оплесками і криками «Браво!».
Учасники хору такої віддачі від залу не чекали — зал був повністю заповнений учасниками фестивалю і жителями Бердичева, але майстерність взяла своє. Тому і наступні пісні «Ой ти, ніченько», «На вулиці не була», «На бадьора гуляла» також були сприйняті на «ура».
Заслуговує на увагу також і виступ нашого вокального дуету у складі Петра Фатенка і Петра Краєвського. Адже цей дует уже давно знаний на фестивалях народної творчості як у нашій області, так і за її межами. Вони виконали дві військові патріотичні пісні: «Последняя пуля войны» (музика Миколи Куркача) і «Ехал из Берлина» (музика Олександра Новікова). Зал їх супроводжував довгими і гучними оплесками. І це заслужено, адже наш дует посів 1-ше місце на цьому конкурсі-фестивалі.
За підсумком, ветеранський хор Палацу культури імені Лесі Українки посів 2 місце. Перше місце здобув хор із міста Коростишева.
Для новоград-волинців друге місце на конкурсі-фестивалі теж престижне, як і перше місце нашого дуету серед, так званих, малих форм. І заслуга в цьому, звичайно, керівника хору — Заслуженого працівника культури України Миколи Миколайовича Куркача.
Настирливість, уміння і майстерність не тільки як музиканта, але і як керівника, розкрили його талант і дали такий високий результат. Скажу відверто: треба щиро подякувати і учасникам нашого хору. Адже це, переважно, любителі співу, які не мають спеціальної підготовки, але виявилися дійсно народними артистами. І їхня виконавча майстерність була високою, тому і оцінка журі теж була відповідною. Хочеться побажати усім членам хору нових творчих досягнень, щоб вони ще довго радували своїм співом земляків. Також усі члени хору виносять велику вдячність директору Палацу культури імені Лесі Українки Ірині Антипчук за організацію поїздки на конкурс-фестиваль.
Петро ФАТЕНКО, Заслужений працівник культури України