Виїзні зустрічі начальника міліції

Виїзні зустрічі начальника міліції

З метою розширення взаємодії та подальшого укріплення довіри населення до міліції новопризначений керівник Новоград-Волинської міліції Сергій Рябошапка запланував здійснення виїзних прийомів громадян у сільських та селищних радах району.
9 грудня начальник міського відділу зустрівся з головами Ярунської і Пилиповицької сільських рад та провів особистий прийом громадян.
На початку зустрічі Сергій Рябошапка розповів про основні напрямки діяльності правоохоронних органів. Відмітив, що «довіра населення — це той основний критерій роботи міліції, до якого повинні прагнути всі без винятку працівники органів внутрішніх справ. А досягти цього можна за допомогою реєстрації всіх звернень громадян та стовідсоткового реагування на них, дотримання дисципліни і законності та сумлінного ставлення до виконання службових обов’язків». Зупинився начальник міліції і на пріоритетному напрямку — боротьбі з пияцтвом, самогоноварінням, зокрема, виявленню осіб, які займаються виготовленням та збутом самогону.
Неодноразово під час бесіди порушувалось питання щодо роботи дільничних інспекторів міліції.
— Один дільничний інспектор повинен обслуговувати одну сільську раду. Натомість на сьогодні на одного дільничного приходиться по декілька сіл, що значною мірою збільшує навантаження. Цю проблему не можна вирішити на місцях, бо вона не врегульована на законодавчому рівні, — розповідає Сергій Рябошапка.
У той же час дільничні працюють добре. Про це свідчили слова вдячності від сільських голів та місцевих мешканців, з якими вони зверталися під час зустрічі з керівником Новоград-Волинської міліції.
Тож, якщо у громадян виникають питання щодо діяльності правоохоронних органів або є інформація про факти скоєння злочинів та правопорушень, то вони завжди можуть звернутися до міліції та отримати кваліфіковану відповідь і своєчасну допомогу. Керівництво Новоград-Волинського міськвідділу сподівається, що проведення подібних зустрічей у віддалених куточках району сприятиме налагодженню партнерських стосунків міліції з населенням та своєчасному виявленню і попередженню злочинних діянь.
Інна ВОВЧЕНКО, помічник начальника міліції, старший лейтенант