Каратисти з-за кордону злякалися українських акцій протесту

Каратисти з-за кордону злякалися українських акцій протесту

ТА НАВІТЬ БЕЗ ІНОЗЕМЦІВ ДО НОВОГРАДА ПРИБУЛО 15 КОМАНД
Президент Житомирської обласної федерації кіокушин-карате Олександр Гордієнко розраховував, що Міжнародний турнір, присвячений засновнику кіокушин-карате Масутацу Оямі, який відбувся минулої суботи у Новограді-Волинському, відвідають близько 500 учасників. Запрошення отримали команди з Польщі, Білорусі, інших країн ближнього зарубіжжя. Втім, іноземці відповіли відмовою, мотивуючи це тим, що в Україні тривають масові акції протесту, і вони не впевнені у власній безпеці. Невідомо, які саме кадри телехроніки їх так відлякали, на противагу — з інших міст України до Новограда прибуло аж півтора десятка команд. Загалом майже 250 учасників.

Змагання, що проходили у приміщенні дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки (район «Морського»), відвідали спортсмени з Києва, Донецька, Криму, Броварів, Тетіїва, Славути, Бучі, Вишгорода, Рівного, Житомира, Баранівки, Бердичева, Володарськ-Волинського. І, звісно ж, чимало учасників захищали кольори команди господарів.
Оргкомітет на чолі з Олександром Гордієнком подбав про солідні кубки для призерів і переможців. Найголовніший кубок — за перше місце — відтепер прикрашатиме «алею слави» клубу із Бучі. Саме команда з цього невеличкого містечка, що на Київщині, здобула найбільше перших місць в індивідуальному заліку. Оскільки підрахунок проводився за олімпійською схемою, то це стало визначальним для їхньої перемоги.
З-поміж каратистів, котрі представляли Новоград-Волинський і район, маємо восьмеро переможців змагань. Це — Ірина Кулик (гімназія), Катерина Ботіна (ЗОШ №2), Степан Забережний (с.Кожушки) — серед учасників шкільного віку; Вадим Олійник (категорія 6-7 років), Андрій Івасюк (категорія 5-6 років) — серед наймолодших; Віталій Щавінський, Андрій Карпінський — серед дорослих; Юрій Забережний — серед ветеранів.
Віталій Щавінський, крім нагороди за перемогу, отримав також кубок за кращу техніку серед дорослих.
«Турнір проходить на достойному рівні. У складі нашої команди — 7 спортсменів, залучили одних із кращих, — поділився враженнями Сергій Рубан, заступник голови української федерації кіокушин-карате, представник кримської команди. — Три роки тому вже побували на змаганнях у вашому місті. Бачу, що відтоді зріс рівень розвитку цього виду спорту на Житомирщині, зокрема в Новограді-Волинському».
Олександр Гордієнко зі свого боку відзначив, що цього разу вперше при проведенні турніру було використано три власних татамі, придбаних за ініціативи голови батьківського комітету Андрія Рассадіна. Оргкомітет висловив вдячність працівникам швидкої медичної допомоги, котрі забезпечили постійне чергування, військовому оркестру, а також усім, хто в міру можливостей посприяв проведенню цього турніру.
Гордієнко також додав, що у складі місцевої команди серед дорослих брали участь спортсмени, котрі мають пояси не вище жовтого. Більш досвідченими бійцями вирішили не ризикувати, оскільки невдовзі мають наміри взяти участь у відкритому кубку України, що проходитиме у Києві.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Юрія ДРОБОТА