Сто чоловік травмувалися на льоду. І це тільки початок зими…

Щойно зима «показала зуби», вкривши кригою і снігом дороги й тротуари, як за медичною допомогою із, так званими, сезонними травмами звернулися майже 100 осіб. Таку статистику лікарі зафіксували за неповних два дні, з 10 грудня, — повідомили «Звягелю» у травматологічному відділенні міськрайТМО. Водночас у приймальному відділенні лікарні запевнили, що, станом на 12 грудня, смертельних випадків від обмороження не зареєстровано.
На вулиці міста вже висипали 224 тонни піщано-сольової суміші, — розповідають у відділі благоустрою міської ради. У ці дні на розчистку проїздів від снігу було залучено 2 одиниці техніки. А загалом, якщо погодні умови того вимагатимуть, — підприємство «Шляхрембуд» може відрядити на боротьбу із заметами 2 грейдери, КамАЗ, ЗІЛ і навантажувач.
У випадку стихійних снігопадів, що загрожуватимуть паралізувати рух на вулицях міста, передбачено залучення аж 29 (!) одиниць техніки, що перебуває на балансі міських підприємств і організацій, а також військових підрозділів, — завірив начальник відділу благоустрою міської ради Олександр БОГДАНЧУК.
На сьогодні комунальники мають у резерві 1000 тонн піску і 70 тонн солі. З нового року, коли відновиться фінансування, запаси планують поповнювати.
Олег БРЮХАНОВ