Якщо Магомет не йде до гори, то гора йде до Магомета!

ЮНІ УМІЛЬЦІ ЗАПРОСИЛИ ДЕПУТАТІВ І БІЗНЕСМЕНІВ НА ВИСТАВКУ ВЛАСНИХ РОБІТ
Усім гуртом взялися майструвати новорічно-різдвяні шедеври вихованці ЦНТТУМ на виставку-конкурс «Новорічний вернісаж», що відбулася у Молодіжному центрі на Святого Миколая — 19 грудня.
Родзинка заходу — у тому, що свої роботи учні мали змогу не лише презентувати загалу, а й заробити на них свої перші власні гроші. Якщо робота була колективною, то виручені кошти домовилися спрямувати на потреби гуртка, якщо ж персональною, то коштами діти розпоряджатимуться на власний розсуд.
Потреб у гуртківців Центру науково-технічної творчості — багато. Тож вони сподіваються, що ідея заробляти на своїх уміннях матиме користь для усього закладу і гуртків на його базі. Звернення директорки закладу Валентини Найдюк до керівників підприємств у пошуках спонсорів, відчутних результатів досі не дали. Тож довелося шукати альтернативні шляхи розвитку.
Вперше подібний захід організували торік, а цього року вирішили розширити його масштаби. Запросили депутатів міської ради, бізнесменів, підприємців, пересічних городян — як кажуть, коли Магомет не йде до гори, то гора йде до Магомета!
Тим паче, що у вихованців гуртків для цього вистачає умінь і бажання. Та й в особі батьків діти мають надійну підтримку, адже саме вони купують необхідні для ручної творчості матеріали.
Зусиллями організаторів було влаштовано конкурс робіт і визначено кращих у номінаціях «новорічна композиція-сувенір», «новорічна листівка», «ялинкова іграшка», «декоративна ялинка». Виставка знову засвідчила: наші діти — талановиті. Хочете підтримати гуртківців? Тоді юні техніки, скульптори, художники та конструктори чекають на вас у своєму закладі. І вірять, що дорослі підтримають їх у починаннях.
Юлія КЛИМЧУК