Зі щитом — із Луцька та Житомира

Зі щитом — із Луцька та Житомира

Збірна трьох спортивних шкіл (ФСТ «Спартак», Новоград-Волинські міська і районна ДЮСШ) представляла Житомирщину на всеукраїнському турнірі з боксу, що проходив у Луцьку 20-22 грудня. До участі запросили дітей віком від 9 років, старших школярів, юніорів і дорослих. Загалом зібралося понад 200 спортсменів із областей Західної України. Свої команди делегували Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль, Рівне, Хмельницький.
На тлі конкуренції команда з Новограда-Волинського виглядала гідно, здобувши чотири перших і два других місця. Чемпіонами стали представники ФСТ «Спартак» Олександр Борсученко і Володимир Федоренко, а також представники міської ДЮСШ Микола Данильчук і Олексій Плісак, котрий, до того ж, був відзначений нагородою, як наймолодший учасник змагань.
Другі місця — у вихованців нещодавно створеної секції боксу районної ДЮСШ — Вадима Голуба і Олександра Левицького.
У переможців цього турніру є гарні шанси вирушити на міжнародний турнір, що проходитиме в Польщі в наступному році.
Водночас Новоград-Волинська міська федерація боксу на чолі з Леонідом Плісаком взяла активну участь в організації всеукраїнського турніру, який цими днями відбувся у Житомирі, надавши на час змагань власний ринг.
Житомирська область завоювала вісім перших місць, випередивши команди з Києва, Вінниці, Харкова, Запоріжжя, Рівного, Дніпропетровська й Луцька. Допомогли цьому й двоє звягельчан — Олександр Фомін та Ігор Саулевич здобули перші місця у своїх категоріях.
«Десять боксерів різних категорій з Новограда на сьогодні включені до складу збірної області. У наступному році вони спробують свої сили в чемпіонаті України. З огляду на це, ми розраховуємо на фінансову підтримку з боку місцевої влади, оскільки важко фінансувати турніри і поїздки на змагання лише з власних коштів», — розповів президент міської федерації боксу Леонід ПЛІСАК. За його словами, набір бажаючих займатися цим видом спорту у міські й районні секції триває постійно. А віднедавна проводяться заняття із вихованцями школи-інтернату.
Олег БРЮХАНОВ