Підтримали мир на планеті і повернулися додому. У якості новорічних подарунків

Підтримали мир на планеті і повернулися додому. У якості новорічних подарунків

У вівторок, 24 грудня, у Новоград приїхали 26!.. Дідів Морозів — напевно, саме так можна назвати миротворців, котрі повернулися напередодні свят додому. Не важко уявити, як сильно чекали татусів, синів та чоловіків їх близькі, адже у Сербії солдати миру перебували цілий рік.
На думку світових політиків, міжетнічна криза у Косово стала головним джерелом нестабільності в Європі. Україна давно бере участь у миротворчій діяльності, а рік тому до складу миротворчого багатонаціонального контингенту, який опікується стабілізацією у зоні конфлікту, долучилася інженерна рота 12-го інженерного полку. Попри організаційні труднощі та складні природно-кліматичні умови гірської місцевості, з усіма завданнями військові впоралися.
Командир Об’єднаної логістичної групи підтримки штабу «KFOR», полковник ЗС Франції Ерік ЕУДЕЛІН високо оцінив дії українських колег. «Ваше високопрофесійне виконання миротворчого обов’язку в Косово є одним із яскравих прикладів великого внеску у шляхетну справу підтримання миру на планеті», — наголосив він на французькій військовій базі під час церемонії передачі повноважень новоград-волинцями військовим інженерам із міста Охтирки.
Вдома земляків зустрічали не менш урочисто, ніж у військовій частині. Як запевнило керівництво, з самого початку були впевнені у підлеглих, адже відбирали для місії кращих спеціалістів. Командир полку Микола БОРІСОВ подякував підлеглим за старанність та професіоналізм. Здобутий досвід обіцяють використовувати в усіх інженерних підрозділах ЗС України.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Олександра ВАСИЛЬКЕВИЧА