Хроніка 2/2014

НОВОРІЧНЕ СВЯТО МИНУЛО СПОКІЙНО
Як повідомили редакції у прес-центрі Новоград-Волинського відділу міліції, ніч із 31 грудня на 1 січня минула порівняло спокійно. Щоправда, 1 числа нового року у витверезнику побувало 6 чоловік, а вже наступного дня — 1 особа.
Загалом за новорічну ніч на пульт чергового МВ надійшло від громадян 16 заяв, що на половину менше, аніж у буденні дні. Загалом, це були скарги побутового характеру.
Варто також нагадати, що громадський порядок у новорічну ніч на Новоград-Волинщині забезпечувала більша частина особового складу міліції.
НЕВДАЛА НОВОРІЧНА НІЧ
1 січня, о 15 годині, до Новоград-Волинського МВ із заявою звернулася 20-річна мешканка міста і повідомила про те, що цього дня, в період з 3 по 7 години, коли вона знаходилася у квартирі знайомих по вул.Житомирській, невідома особа з її сумочки викрала мобільний телефон «Sony Xperia M» вартістю 1800 гривень.
ЗНЯЛИ ГРОШІ З КАРТКИ
1 січня у місцевого приватного підприємця, котрий увечері перебував в одному із будинків по вул.Шевченка, з його пальта невідома особа викрала кредитну картку, з якої в подальшому зняла гроші в сумі 3000 гривень.
На даний час проводяться заходи зі встановлення особи, яка скоїла дане кримінальне правопорушення.
ЗА НІЧ У РАЙОНІ ОБІКРАЛИ ДВА МАГАЗИНИ
А обікрали торгові точки в ніч із 2 на 3 січня. Першу — в селі Великій Горбаші, другу — в селі Яруні. Щоб проникнути до магазинів, невідомі спочатку пошкоджували двері із тильного боку, а потім уже забиралися всередину.
З великогорбашівського магазину винесли товарів на дві тисячі гривень, з ярунського — на три тисячі. До речі, злодії так поспішали, що на місці злочину забули лом і лапку.
ЗНИКЛА БЕНЗОПИЛА
4 січня до міліції по телефону звернулась завідуюча Тупальської АЗПСМ і повідомила, що в кінці грудня минулого року невідома особа з приміщення котельні фельдшерського медичного пункту зірвала навісний замок і викрала звідти бензопилу марки «Штіль». Бензопилу і крадія шукають.
ПОКИ ВІДПОЧИВАЛА, — ВКРАЛИ ШУБУ
4 січня, о 3 годині ночі, у мешканки міста, котра перебувала у барі «Сан-Санич», невідомий викрав шубу вартістю 4500 гривень.
За даним фактом проводиться перевірка.
НА СКІЛЬКИ ТИСЯЧ УКРАВ — НА СТІЛЬКИ Ж РОКІВ МОЖУТЬ ПОСАДИТИ…
Днями до правоохоронців звернулася 28-річна жителька райцентру, яка розповіла, що з її квартири невідомий викрав ноутбук, ювелірні вироби та гроші, чим спричинив їй збитків на суму майже 5 тисяч гривень.
Оперативники карного розшуку крадія затримали. Ним виявився 18-річний місцевий житель, котрий у скоєному злочині зізнався. Тепер парубка можуть позбавити волі на строк від 3 до 6 років.
ВИЙШЛА БАБУСЯ ВІДПОЧИТИ…
5 січня, о пів на шосту вечора, пенсіонерка райцентру вийшла з під’їзду багатоповерхівки, щоб подихати свіжим повітрям. Аж раптом до неї підбігли двоє невідомих та, вихопивши з її рук мобільний телефон, миттю зникли поміж будинками.
До речі, за такий вчинок зловмисникам (грабіж чужого майна за попередньою змовою групою осіб) передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 6 років.
Микола МАРУСЯК, підготовлено за матеріалами, наданими Новоград-Волинським МВ