Вибух у КЕЧівській котельні: попри зусилля обласних лікарів, від отриманих опіків помер кочегар

Вибух у КЕЧівській котельні: попри зусилля обласних лікарів, від отриманих опіків помер кочегар

Внаслідок вибуху у КЕЧівській котельні по вулиці Волі, що стався 15 січня, близько 6 години ранку, серйозно постраждав кочегар, чоловік 1953 року народження. Через викиди пари та гарячої води він отримав 60-70% опіків тіла, і його у вкрай важкому стані у той же день, об 11 годині, терміново відправили до Житомирської лікарні, — повідомили у Новоград-Волинському міськрайТМО. Як стало відомо, наступного дня травмований кочегар помер.
На місце події виїжджав караул у складі 11 чоловік. Згідно з оперативною інформацією, наданою О.І.Бойком, начальником ДПРЧ-10, майором служби цивільного захисту, на момент приїзду рятувальників у котельні знаходилось два котли, один із яких був у несправному стані. Другий котел мав пошкодження металевих конструкцій та цегляних стін.

«На котельні сталося руйнування над топкою чавунної секції опалювального котла на твердому паливі, внаслідок чого вода з системи опалення потрапила на розпечене вугілля, утворивши пару під надлишковим тиском. Це стало причиною подальшого руйнування котла. Вибухом вибило шибки у приміщенні котельні», — інформує прес-служба територіального управління Держгірпромнагляду в Житомирській області.
Нині створена спеціальна комісія, яка з’ясовує причини, що призвели до інциденту з тяжкими наслідками.
Олег БРЮХАНОВ