За крок до призерів

За крок до призерів

Кількох секунд не вистачило звягельчанину Дмитру Корнійчуку, щоб перемогти у двобої з італійцем і вийти у півфінал молодіжного чемпіонату Європи з карате-до, що проходив 7-9 лютого у португальському Лісабоні.
Дмитро більш ніж впевнено пройшов перші два раунди турніру, по черзі здолавши представників Сербії (7:0) і Швейцарії (8:0). У поєдинку третього раунду Корнійчук (вагова категорія — до 55 кг, вікова група — 16-17 років) тривалий час перемагав із рахунком 1:0, проте суперник зумів вирівняти становище. Якби Дмитро втримав нічию до кінця поєдинку, то, на думку тренера Вадима Рибачка, судді віддали б перемогу йому. Але так сталося, що італієць за декілька секунд до завершення бою завдав результативного удару ногою, що й приніс йому перемогу.
Таким чином Дмитро Кор­нійчук залишився без медалі, хоча цього разу, за свідченнями фахівців, він на неї заслуговував. Натомість його колеги по молодіжній збірній України, яку тренує звягельчанин Петро Корнійчук, вибороли чотири медалі, що дозволило команді посісти високе дев’яте місце.
Чемпіонкою Європи стала Ірина Зарецька з Одеси. Другі місця — в активі Анастасії Мястковської (Львів) і Миколи Генова (Одеса). Третє місце посів Андрій Торошанко (Київ).
Загалом же у змаганнях взяли участь 856 спортсменів із 46 країн. Українська команда налічувала 29 каратистів.
А вже 16 лютого у колегіумі відбудеться традиційний турнір із карате-до «Звягель-OPEN», на який запрошені найсильніші клуби України та ближнього зарубіжжя. Початок змагань — о 10 годині. Тож приходьте і підтримайте наших!
Олег БРЮХАНОВ