Звернення депутатів Новоград-Волинської міської ради, членів виконкому з приводу політичної ситуації

Звернення депутатів Новоград-Волинської міської ради, членів виконкому з приводу політичної ситуації


Ми, депутати Новоград-Волинської міської ради, члени виконавчого комітету, від імені жителів міста, які довірили нам представляти міську громаду, з великим занепокоєнням констатуємо, що Україна стоїть на межі громадянської війни. Відсутність політичної волі у Президента, безпорадність парламенту, бездіяльність Уряду призвели до чергового кровопролиття у центрі столиці, наростає жорстоке протистояння на місцях. Заручниками ситуації стають органи місцевої влади, Збройні сили, правоохоронні органи і громадяни України.
Ми вимагаємо від Президента України, сторін протистояння негайно припинити бойові дії проти власного народу, відвести «беркут» та внутрішні війська в казарми.
Вкотре наголошуємо, що єдиний легітимний вихід із ситуації — це налагодження конструктивного діалогу, прийняття відповідних рішень, оголошення дострокових президентських і парламентських виборів. Треба дати народу України можливість обрати таку владу, яку він заслуговує. Тільки так ми збережемо цілісність нашої рідної держави і суспільний мир.
Звертаємось до міських правоохоронців, командування військового гарнізону в цей вирішальний для України час не виконувати злочинних наказів, ні в якому разі не застосовувати зброю проти народу.
Звертаємося до новоград-волинців, керівників політичних партій і організацій зберігати спокій, недопустити провокацій зі сторони окремих «гарячих голів». Найдорожче, що ми можемо втратити, — це життя наших співгромадян.
Новоград-Волинська міська рада та її виконавчі органи, правоохоронні органи і надалі докладатимуть усіх зусиль для нормального життєза­безпечення територіальної громади міста.
Будьмо мудрими і сильними. Разом ми переможемо!
Затверджено на зборах депутатів міської ради, членів виконавчого комітету міської ради за участі представників органів державної влади, місцевого самоврядування та громадськості 19 лютого 2014 року, м.Новоград-Волинський