На руках — у телешоу «Україна має талант»!

На руках — у телешоу «Україна має талант»!

Хто сказав, що ніби молодь сьогодні «не така, як треба»? Ще й яка така! 17-річний студент-третьокурсник професійного ліцею Дмитро Чаплінський зі своїми друзями — хороший тому приклад. Адже займаються хлопці новим молодіжним спортом, який має назву «Street Workout», що в перекладі з англійської означає «вуличні тренування». При цьому не обов’язково ходити до фітнес-центрів чи спортзалів, витрачаючи гроші. Як стверджують воркаути, тренуватися вони можуть де завгодно: на турніках, парканах, навіть — на дорожніх знаках та деревах! До речі, світові чемпіонати з цього виду спорту почали проводитися лише з 2011-го року, і українські хлопці — постійні призери. Відео у соціальній мережі, на якому Дмитро демонструє, чого навчився, не могло не привернути нашої уваги — хлопець ходить на руках по стадіону, робить гімнастичні трюки, від яких захоплює подих.
— Дмитро, «воркаут» — це видовищний і екстремальний вид спорту, який дає відмінну фізичну підготовку і чудове тіло. Зізнайся, саме тому ти обрав його для занять?
— Для мене цей вид спорту — це воля рухів та фантазії. Я займався різними видами, починаючи від змішаних єдиноборств, а «воркаутом» — п’ять років. Не потрібно витрачатися на різні фітнес-клуби, а треба просто вийти у двір і «включити» фантазію. Ми самі створюємо наше тіло, і все залежить тільки від нас. Своїм прикладом хочу довести: щоб стати спортсменом, потрібно лише бажання змінюватися у кращий бік. І багато тренувань — по 3-4 години щодня. Основна наша група — це вісім чоловік, ми щодня збираємося, обговорюємо трюки і разом їх вчимо.
— Зі сторони здається, що на турніках для тебе з друзями немає жодних неможливих вправ: ви у повітрі ходите, літаєте, перевертаєтеся з ніг на голову… Невже ніколи страшно не буває?
— Ні, не було страшно. Щоб зробити якийсь трюк, потрібно бути максимально впевненим у собі та своєму тілі. А займаюсь я або на майданчику в центрі, або біля третьої школи.
— Травми трапляються?
— У мене не було травм, тому що я ретельно розминаюся перед заняттями.
— Цікаво, а скільки разів можеш зараз підтягнутися і віджатися?
— Підтягуюся — у межах 30-ти разів, а віджимаюся за один підхід — 250.
— На жаль, багато твоїх однолітків вважають цигарки і пиво цікавішими за спорт… Як вони реагують на твоє спортивне захоплення?
— 90% моїх друзів — за здоровий спосіб життя, мені це подобається. Можливо, хтось вважає, що життя без алкоголю і тютюну є сірими буднями, але я переконаний, що значно більше тих, хто розуміє, що треба насолоджуватися життям без шкідливих звичок. Нове покоління — за здоровий спосіб життя, і це варто показувати власним прикладом. Бо діти не прочитають цього у книжках і не знайдуть в Інтернеті. Однолітки мене підтримують і беруть з мене приклад — це приємно. Крім того, я треную інших.
— Чула, що мрієш показати свої уміння на сцені телевізійного шоу «Україна має талант». Це правда?
— Так, збираюся. Влітку запланований кастинг на сьомий сезон. Я впевнений у своїх силах, хочу показати як технічні трюки, так і силові. І ще довести всій Україні, що Новоград-Волинський також має таланти! Планую поїхати з двома друзями-спортсменами, яких треную.
— Якщо когось зацікавив цей вид спорту, то де можна побачити ваші тренування?
— Так, справді помітили, що перехожі зупиняються і спостерігають за нами, бо на вулицях таке побачиш нечасто. Тому у планах — влаштувати показові виступи. Загалом нас можна побачити на спортивних майданчиках міста, а 25-го березня у Палаці культури ми плануємо провести збори і продемонструвати низку трюків. Кому цікаво — приходьте.
— Що ж, дякую за розмову і бажаю успіхів! А поки що чекаємо вдалого виступу у шоу «Україна має талант»!
— Дякую!
Розмовляла Юлія КЛИМЧУК