Від акумуляторів для БМП — до продуктів харчування

НОВОГРАД-ВОЛИНЦІ АКТИВНО ДОПОМАГАЮТЬ МІСЦЕВИМ ВІЙСЬКОВИМ
Станом на 18 березня, у відповідь на звернення міської влади та громадськості, для потреб місцевого військового гарнізону промисловими підприємствами міста було закуплено та передано на баланс в/ч А0409 72 акумулятори загальною вартістю 90 тисяч гривень. Окрім того, за період із 12 по 18 березня включно було зібрано 150 тисяч 829 гривень благодійних пожертв. На розрахунковий рахунок Благодійного фонду надійшло 115 тисяч 489 гривень, — повідомляють у відділі інформації та зв’язків із громадськістю міської ради.
За ці кошти, крім вищезгаданих акумуляторів, придбано запчастини для автомобілів, генератор, предмети повсякденного вжитку, дистильовану воду, необхідні продукти харчування, таблетки для обеззараження води та інше.
«Найпершими долучилися до доброчинної патріотичної акції колективи промислових підприємств міста. Це — хлібозавод, сільмаш, «Юнік-фарма», «Біоветфарм», «Техна», «Новофарм-Біосинтез», ПП «Меблева фабрика «Мірт», швейна фабрика «Леся», ТОВ «Факро-ТЛ», ТОВ «Нові ласощі», РЕМ, ТД «Дитячий світ», ПП «Айс тім», ринок «Урожай», а також приватні підприємці М.Лук’янчук, С.Канюка, В.Гаврилюк, П.Сусловець, А.Новицький, С.Савчук, Н.Паламарчук, Г.Ружицький та багато інших. Свій внесок зробили представники самооборони, працівники міської ради, медичного коледжу, Благодійний фонд «Майбутнє Полісся», сотні громадян», — йдеться у повідомленні відділу інформації.
Координує збір ресурсів та передачу їх військовим спеціально створена рішенням виконавчого комітету міської ради координаційна група з числа представників самооборони, військових та міської влади.
Військові щиро дякують за активну участь в акції всім небайдужим патріотам нашого краю.
Наразі для більш повного забезпечення потреб військових бригади необхідно 2-3 прибори нічного бачення. Прохання до всіх, хто може допомогти у вирішенні цієї проблеми, звертатися до представників Благодійного фонду «Майбутнє Полісся» (щоденно, о 14:00, у конференц-залі Будинку рад). Благодійна акція щодо матеріальної підтримки військових триває.
Від редакції. Цими днями містом ширяться чутки, що окремі військовослужбовці використовують благодійну допомогу від громади не за цільовим призначенням. Зокрема, отримані речі… перепродаються з метою особистого заробітку. Сподіваємося, що відповідні вповноважені органи перевірять достовірність цієї інформації і, в разі підтвердження, — суворо покарають винних. Адже, якщо бодай один випадок таких дій дійсно мав місце, то особа, яка до нього причетна, не має права носити горде звання захисника Вітчизни.
Підготував Олег БРЮХАНОВ