Припинено діяльність незаконного пункту прийому металобрухту

Про те, що у місті місцевий житель організував підпільний пункт прийому металобрухту, дільничному міліціонеру стало відомо завдяки співпраці з населенням. За інформацією, 73-річний чоловік приймав лом чорного металу в орендованому приміщенні за сталими розцінками — 1,50 гривень за кілограм.
Під час проведення перевірки інформація знайшла своє підтвердження. Літній чоловік, не маючи державної реєстрації та спеціального дозволу (ліцензії), одержання якого передбачено законодавством, організував незаконний пункт прийому, схову та збуту металобрухту.
— Незаконні дії правопорушника були задокументовані слідчо-оперативною групою міськвідділу. Під час огляду даного приміщення і прилеглої до нього території було виявлено та вилучено понад 150 кілограмів брухту чорного металу та ваги, — розповів начальник Новоград-Волинського МВ УМВС Сергій Рябошапка. За даним фактом нині відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.213 (Порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом) Кримінального кодексу України. За вчинення подібних дій кримінальне законодавство передбачає покарання у вигляді штрафу від 1700 до 17000 гривень.
Інна ВОВЧЕНКО, Новоград-Волинський МВ УМВС України в Житомирській області