Правоохоронці затримали цінителя жіночих прикрас

Наприкінці квітня до Новоград-Волинського міськвідділу міліції звернулася жителька райцентру, яка з обуренням розповіла про зухвалого незнайомця, який поспіхом нахабно зірвав з її шиї золотий ланцюжок і втік. Заявниці вдалося добре розгледіти та запам’ятати зовнішні прикмети кривдника.
— Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, — каже начальник Новоград-Волинського міськвідділу міліції Сергій РЯБОШАПКА. — На розшук зловмисника було зорієнтовано всі патрульні наряди, які працювали в місті.
Проте того дня в поле зору правоохоронців грабіжнику вдалося не потрапити. А за наступні тижні до міліції надійшло ще декілька заяв від жительок райцентру про те, що їх було пограбовано. Прикмети зловмисників за описом усіх заявників виявилися фактично ідентичними, тож міліція дійшла висновку, що усі ці злочини пов’язані з однією й тією ж особою. Відтак, поряд з одночасним розшуком зухвальця, міліція перевіряла причетність до вчинення злодіянь осіб, які раніше вже мали проблеми із законом.
Днями на одній з вулиць райцентру правоохоронці помітили занадто уважного перехожого, який слідував за жінкою і прискіпливо роздивлявся прикраси на ній. Молодика було затримано. Оперативне чуття не підвело міліціонерів: 27-річний житель обласного центру і виявився тим самим невловимим грабіжником. Жертви злодіянь його упізнали.
Відомо, що молодик нещодавно звільнився з місць позбавлення волі, проте належних висновків від попередніх протиправних дій не зробив і знову ж таки обрав сумнівний шлях «легкого заробітку».
— За фактами грабежів, учинених повторно, триває досудове розслідування, розпочате за ч.2 ст.186 Кримінального кодексу України. Затриманому оголошено про підозру. Нині за рішенням суду він заарештований, — повідомив Сергій Рябошапка.
Проте міліціонери обгрунтовано вважають, що про грабунки їх повідомили далеко не всі жертви зловмисника. Тож правоохоронці звертаються до громадян: якщо ви також постраждали від дій грабіжника за аналогічних умов, зверніться до Новоград-Волинського міськвідділу міліції або зателефонуйте за номерами: (04141) 5-22-25 або «102».
Інна ВОВЧЕНКО, Новоград-Волинський МВ УМВС України в Житомирській області