«У нас абсолютна першість в області зі станової тяги серед дівчат та чоловіків!»

«У нас абсолютна першість в області зі станової тяги серед дівчат та чоловіків!»

Так коротко підвів підсумки відкритого чемпіонату Житомирської області з пауерліфтингу, жиму штанги лежачи, станової тяги і екстремального жиму лежачи місцевий тренер із цього виду спорту Вадим Омельчук.
Змагання відбулися 24 травня під егідою Української асоціації пауерліфтингу (Ukraine Powerlifting Association).
Абсолютною чемпіонкою області серед дівчат зі станової тяги стала Людмила Сус із результатом 105 кг. Лише 5 кг їй не вистачило для виконання нормативу кандидата у майстри спорту.
Олена Пилипчук із результатом 87,5 кг (власна вага дівчини 53 кг) здобула друге місце.
Абсолютним чемпіоном Житомирської області у відкритій ваговій категорії зі станової тяги став Олександр Рубанський, котрий підкорив штангу вагою 182,5 кг, що перевищує власну вагу спортсмена більш як у 3 рази! Також Олександр став чемпіоном серед юніорів та чоловіків у ваговій категорії до 60 кг і виконав норматив кандидата в майстри спорту.
У ваговій категорії до 67,5 кг перше місце серед юніорів здобув Вадим Юхов із результатом 160 кг.
Перше місце у відкритій віковій категорії та друге серед юніорів — Олександр Сушицький із результатом 150 кг.
Друге місце у відкритій категорії та третє серед юніорів посів Назар Сокол. Його кращий результат на цих змаганнях склав 142,5 кг.
У ваговій категорії до 90 кг за крок до першого місця був тренер новоград-волинської команди Вадим Омельчук. У третьому підході, подолавши штангу вагою 242,5 кг, він, на жаль, припустився технічної помилки і спробу не зарахували. Тож він посів друге місце у відкритій віковій категорії з результатом 237,5 кг. Суперник Вадима, котрий став цього разу чемпіоном, випередив звягельчанина всього на 2,5 кг, показавши результат 240 кг.
Друге місце серед юніорів та третє серед чоловіків — у Євгена Громового з результатом 222,5 кг. Це дозволило йому виконати норматив кандидата у майстри спорту.
У змаганнях загалом взяли участь понад 100 спортсменів. Зокрема, крім господарів, були атлети з Волинської, Київської, Хмельницької, а також із Донецької та Дніпропетровської областей.
Олег БРЮХАНОВ