У бою з терористами нашим військовим допомагають земляки

У бою з терористами нашим військовим допомагають земляки

Ще не так давно візити до військових на Сході, де зараз дислокується наш гарнізон, були більш-менш безпечними. Проте сьогодні цього вже не скажеш, адже у зоні, де перебуває механізований батальон 30-ї ОМБр, триває антитерористична операція (інші наші військові наразі дислокуються за межами зони АТО).
22 травня, внаслідок нападу на формування, шість військовослужбовців було поранено, один — полонений, двоє — загиблих. Втім, військовослужбовці дали гідну відсіч нападникам та врятували техніку. І ось, коли верстався номер, нове повідомлення — рано-вранці у четвер, 12 червня, терористи знову скоїли напад на блокпост, внаслідок чого двоє з військовослужбовців поранені.
Попри бойові дії на Сході, сюди продовжують їхати земляки, щоб підтримати військових. Днями зі Сватівського району Луганської області повернулася чергова неофіційна делегація: депутати міської та районної рад та підприємці: Олег Ващенко, Олександр Махновецький, Дмитро Рудницький, Олег Фіщук.
Як розповів «Звягелю» Дмитро Рудницький, допомогу везли подвійну — від асоціації українців у Іспанії «Червона калина» та від місцевих спонсорів. Понад 20 підприємств та підприємців взяли участь у цьому. Великий бус вщент запакували необхідним: спальними мішками, одягом, ковдрами, засобами гігієни, продуктами харчування, солодощами. Серед іншого також привезли п’ять комплектів радіостанцій, прилади нічного бачення, морозильну камеру, мікрохвильовку.
На чисельних блокпостах автомобіль новоград-волинців перевіряли різні служби: працівники ДАІ, військові у масках. Розповідають, що контроль посилений, але лояльний. Житомирський ДАІшник, побачивши на автівці житомирські номери, спитав: «Допомогу своїм везете? А завтра нашим привезуть з Житомира…».
Настрій у військових — бойовий, хоча вони не приховують, що хочуть додому. Дуже вдячні за підтримку з дому — як за матеріальну, так і за моральну.
Юлія КЛИМЧУК