Правоохоронці затримали наркоманів

Під час чергового відпрацювання райцентру співробітниками сектору боротьби із незаконним обігом наркотиків був затриманий чоловік за підозрою у зберіганні наркотиків.
Громадянин привернув до себе увагу правоохоронців своєю трохи дивною поведінкою. Інтуїція та професійне чуття працівників міліції у черговий раз не підвели. Під час проведення поверхневого огляду чоловіка у присутності понятих, у кишені його шортів було виявлено та вилучено медичний шприц, наповнений рідиною коричневого кольору. Затриманий одразу пояснив на своїй жаргонній мові, що ця речовина називається «ширка», і він саме шукав затишне місце для отримання «кайфу».
Правопорушником виявився 29-річний містянин. Власник шприця розповів, що наркотики вживає вже дуже довго, ніде не працює, живе за рахунок родини.
Нещодавно на території одного із спортивних майданчиків оперативники міськвідділу також затримали любителя наркотиків. Небезпечну психотропну рослинну речовину та пристрій для її куріння виявили міліціонери у парубка під час поверхневого огляду у присутності понятих. Паперовий згорток, вилучений у нього, містив близько 5 грамів марихуани.
Як з’ясувалося, хлопець є студентом одного з навчальних закладів райцентру. На спортмайданчик прийшов прогулятись. А наркотики, очевидно, прихопив для гарного настрою.
Наразі, повідомив начальник Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області Сергій Рябошапка, відомості про дані події внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.309 Кримінального кодексу України. Двом порушникам законності, у разі доведення їх вини, загрожує покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до 3 років.
Інна ВОВЧЕНКО, Новоград-Волинський МВ УМВС України в Житомирській області