Милосердя — в дії!

12 червня у Новоград-Волинському медичному коледжі відбулася науково-практична конференція на тему «Безпечна кров для порятунку матерів», присвячена Всесвітньому дню донора. У роботі конференції взяли участь заступник головного лікаря Житомирського обласного центру крові А.І.Островська, начальник відділу охорони здоров’я міської ради Л.Р.Дутчак, начальник відділу охорони здоров’я райдержадміністрації С.В.Солодовник, заступник головного лікаря міськрайТМО М.С.Руденко, завідувач пологовим відділенням Н.Ф.Бабенко, голова міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста України В.Н.Константинова.
Вітальними словами відкрила конференцію директор коледжу О.В.Солодовник. На проблемних питаннях донорства в Україні зупинилась А.І.Островська. Завідуюча пологовим відділенням міськрайТМО Н.Ф.Бабенко розповіла про роль компонентів крові у збереженні життя породіль, про нові напрямки в роботі — створення банків пуповинної крові, аутодонорство. М.С.Руденко виступив із доповіддю про використання компонентів та препаратів крові у Новоград-Волинському міськрайТМО (за минулий рік тут здійснено 911 гемотрансфузій, що врятували не одне життя).
Змістовні доповіді про історію переливання крові, цікаві факти про кров представили викладач коледжу Н.Є.Прокопчук, студенти медколеджу А.Левицька, Н.Орихівська, Т.Левчук, В.Федоренко.
Голова міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста В.Н.Константинова, вручила грошову допомогу двом активним безоплатним донорам нашого міста — Т.О.Туцькій та І.В.Шпег. Із вітальним словом також виступив колишній головний лікар Новоград-Волинської філії ЖОЦК І.А.Литвин, який пропрацював на цій посаді більше 30 років.
Акція з безоплатної здачі крові «Здай кров — врятуй життя!» пройшла у Новоград-Волинській філії ЖОЦК, де донорами стали 14 студентів медичного коледжу, від міської ради — Л.Р.Дутчак, 30 військовослужбовців та 8 жителів міста. Щиро дякуємо всім небайдужим, які в цей складний для всіх нас і для держави час роблять свій благородний внесок у справу порятунку життя і здоров’я людей.
Л.СТАНОВСЬКА, завідувач Новоград-Волинської філії Житомирського обласного центру крові