Чоловік викрав гроші у старенької односельчанки

До Новоград-Волинського міськвідділу міліції звернулась 82-річна жителька району. Пенсіонерка повідомила про те, що з її будинку зникли 4400 гривень.
Усі заощадження, як назвала потерпіла — «на чорний день», хтось викрав із будинку. Довірлива жінка не мала звички ховати гроші. Вона складала їх на поличці у шафі, допоки на них не натрапила рука злодія.
На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група міськвідділу. У ході проведених оперативно-розшукових заходів працівники міліції ретельно перевірили коло знайомих одинокої пенсіонерки. Воно виявилось доволі вузьким. З’ясувалося, що доброзичливій бабусі частенько допомагав по господарству 44-річний місцевий житель. Чоловік не мав постійної роботи, тож і підробляв по селу, як доводилось. То картоплю допоможе викопати, то дров на зиму заготовити. За це односельчани платили чоловікові гроші, або «бартером» розраховувались. Оперативники одразу розшукали підозрюваного. Чоловік, побачивши, що до його будинку прямують міліціонери, одразу зрозумів, що його викрили, і зізнався у скоєному.
Вже у відділку міліції зловмисник розповів про всі деталі злочину. Здійснити крадіжку він планував із тих пір, коли жінка обмовилась йому про те, що відкладає частину своєї пенсії про всяк випадок... У черговий раз пораючись по господарству у дворі своєї постійної «клієнтки», він скористався неуважністю старенької та серед білого дня вільно зайшов до її хати, де і знайшов пенсійні заощадження. А вже до вечора усі викрадені гроші були витрачені на особисті потреби.
Наразі триває розслідування відкритого кримінального провадження (ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України). Таємне викрадення чужого майна карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років, — коментує начальник Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області Сергій Рябошапка.
Інна ВОВЧЕНКО, помічник начальника міліції, старший лейтенант