Ціна українського борщу восени — найдоступніша

Одного з карпатських довгожителів запитали про його рецепт довголіття, на що той відповів: «Я кожного дня маю у своєму раціоні червоний борщ!». Нині борщовий набір на ринках міста — за помірними цінами: картопля — 2 грн./кг, морква — 1,50-2,50 грн./кг, червоний бурячок — 3 грн./кг, цибуля — 2,0-3,50 грн./кг, часник — 15-25 грн./кг, капуста білокачанна — від 1,30 грн./кг, помідори — 12-20 грн./кг, болгарський перець — 14 грн./кг.
У той час, коли організм потребує підвищення імунітету, у пригоді стане корінь селери — 3-4 грн./шт., шматок гарбуза — 4 грн., склянка гарбузових зернят — 3 грн., продають перетерту з цукром калину — 10 грн./півлітра.
Щодо м’яса: биток — 65 грн./кг, вирізка — 67 грн./кг, ошийок — 65-70 грн./кг, стегно — 50 грн./кг, суповий набір — 10-12 грн./кг, фарш — 50 грн./кг, сало — 25-40 грн./кг, підчеревина — 45 грн./кг, яловичина — 37-67 грн./кг, домашня курка — 60 грн./кг, качка — 90-120 грн./тушка, гуска — 120-160 грн./кг, індичка — 150-200 грн./тушка, кролик — 90-140 грн./тушка.
Домашні яйця — 22-24 грн./десяток, фермерські — 12,50-14 грн./десяток.
Дорожчає молочна продукція: молоко — 11-12 грн./«півторачка», сметана збирана — 15 грн./півлітра, домашній сир — від 12 грн./шматочок.
Великий вибір яблук — 6,50-10 грн./кг, вже є у продажу хурма — 35-45 грн./кг, гранати — 30-45 грн./кг, апельсини — 27 грн./кг, мандарини — 18-25 грн./кг, банани — 19-21 грн./кг, ківі — 35 грн./кг. Родзинки — 30-35 грн./кг, чорнослив — 60 грн./кг, курага — 105 грн./кг.
Жива риба — 10-40 грн./кг, заморожена — 8,50-120 грн./кг, солена — 20-75 грн./кг, копчена — 25,50-135 грн./кг.
Знову дешевшає цукор — 370 грн./50 кг або 7,80-8,50 грн./кг, стабілізувалися ціни на крупи, олія на розлив — 12 грн./літр.
Підготувала Ольга ДЕМЧУК