Із початку року поліцейські Житомирщини повернули додому понад 300 дітей

Із початку року поліцейські Житомирщини повернули додому понад 300 дітей

За тиждень, із 10 по 16 жовтня, до підрозділів поліції області надійшли повідомлення про зникнення 13 неповнолітніх. Усі діти розшукані та повернуті батькам. Правоохоронці закликають дорослих бути відповідальними і контролювати процес навчання та дозвілля школярів і студентів.

Минулого тижня до поліції зверталися жителі регіону із повідомленнями про зникнення дітей віком від 7 до 17 років. На щастя, місцезнаходження всіх було встановлено упродовж кількох годин.

Днями житомирянка зателефонувала увечері до поліції, повідомивши про зникнення 7-річного сина. За словами матері, хлопчик вийшов гуляти на вулицю і зник. Поліцейські
упродовж ночі перевіряли інформацію та проводили розшукові заходи у місті. Згодом виявилося, що дитина спала в одному з бомбосховищ Житомира. З родиною поліцейські провели профілактичну бесіду, роз’яснивши матері наслідки можливого недогляду за малолітньою дитиною.

12-річний житель обласного центру загулявся гаджетом у свого товариша, забувши попередити маму. Схвильована жінка сповістила правоохоронців, що її син пішов до магазину і не повернувся. За годину хлопчика знайшли.

У Бердичеві рідні шукали 17-річного хлопця, який поїхав на навчання до сусіднього регіону і не вийшов на зв’язок. Як з’ясували поліцейські, дорогою хлопець затримався на гостинах у своєї знайомої.

— У поточному році працівники поліції встановили місце перебування понад 300 дітей і підлітків, — повідомила керівниця підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук.

Правоохоронці рекомендують громадянам посилити виховну роботу з неповнолітніми. Не забувайте роз’яснювати їм правила безпечної поведінки у навчальних закладах, дорогою до них і додому. Будьте відповідальними батьками. Однак не ігноруйте дитячих проблем і намагайтеся спокійно обговорити речі, які хвилюють ваших підлітків, спробуйте разом знайти правильне вирішення того чи іншого питання або вихід із ситуації, що склалася. Не залишайте дітей наодинці з їх проблемами, не критикуйте і не принижуйте їх погляди. Цікавтеся колом друзів та інтересами дітей, аби мати змогу вчасно зреагувати на тривожні ознаки в розмовах, поведінці тощо.

Правоохоронці також закликають громадян звертати увагу на дітей, які перебувають на вулиці без супроводу дорослих. Якщо під час повітряної тривоги в укритті чи бомбосховищі разом із вами знаходяться малолітні діти, варто поцікавитися в них, де їх батьки чи рідні. Можливо, цим ви попередите ще одну історію з пошуками неповнолітньої дитини.

У разі виникнення неприємних ситуацій, пов’язаних із пошуком дітей, не втрачайте часу, заручіться підтримкою поліції. Телефон «102» працює цілодобово.

Відділ комунікації поліції
Житомирської області