Відбулося чергове 70-те засідання виконавчого комітету

Відбулося чергове 70-те засідання виконавчого комітету

13 проєктів рішень було розглянуто та затверджено на черговому 70-му засіданні виконавчого комітету Звягельської міської ради, яке відбулося 27 червня.




На початку засідання міський голова Микола Боровець звернувся до присутніх та громадськості з інформацією, що цього дня відбудеться поховання загиблого Захисника, жителя нашої громади Сергія Петришина. Такі скорботні церемонії, на превеликий жаль, є непоодинокими, адже агресивна війна рф проти України триває. Наголосив, що важливо, аби уся громада розділяла горе родин загиблих, долучалася до церемоній прощання та поховання, віддаючи останню шану воїнам-землякам, які загинули за кожного з нас, за мирне небо над Україною. Байдужість — неприпустима!

Члени виконкому заслухали та взяли до уваги звіт про роботу адміністративної комісії при виконавчому комітеті Звягельської міської ради за 2022 рік та 1 півріччя 2023 року, який доповів її голова, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Олександр Доля.

Адміністративна комісія, як колегіальний орган, розглядає справи про адміністративні правопорушення, зазначені в ч. 1 ст. 218 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Протягом 2022 року були проведено 13 засідань адміністративної комісії, на яких розглянуто 163 справи про адміністративні правопорушення.

Найбільш поширеного застосування набула ст. 152 КУпАП, яка передбачає відповідальність за Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів, а саме: незаконної стоянки; незаконного зайняття території благоустрою міста та розміщення незаконних споруд; засмічення території; неналежного утримання фасаду будинку; незаконної торгівлі; вилив нечистот на поверхню землі; спалювання відходів рослинного походження.

Також, у зв’язку із дією воєнного стану та введення комендантської години, значна частина протоколів була за ст. 156 ч. 2 , а саме: продаж алкоголю в неустановлений час і продаж алкоголю неповнолітнім — 22 адмінпротоколи.

Також у 2023 році уповноважено складати протоколи про адміністративні правопорушення:

— інспекторів інспекції благоустрою міста за статтями 150, 152, 154, 159, 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення;

— заступника директора, інспекторів по роботі зі споживачами комунального підприємства Звягельської міської ради «Звягельсервіс» за статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення;

— старостів Пилиповицького, Наталівського, Майстрівського, Дідовицького, Великомолодьківського старостинських округів за статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення;

— голів правлінь об’єднань співвласників багатоквартирних будинків за статтею 150 Кодексу України про адміністративні правопорушення;

— посадових осіб відділу економічного планування та підприємницької діяльності міської ради за статтями 159, 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Затверджено нове положення про адміністративну комісію та її персональний склад, в який входять представники виконавчих органів міської ради, депутати та громадськість.

У 2023 році розглянуто 73 справи про адміністративні правопорушення на 10 засіданнях адміністративної комісії, та накладено адмінстягнень на загальну суму 56760 грн, із них 33 справи закрито за ст. 22 КпАП та ст. 38 КпАП, 2 справи скасовано рішенням виконавчого комітету, 2 справи скасовано рішенням суду та 2 справи знаходяться на розгляді в суді, а також 4 справи направлено до примусового стягнення до Звягельського відділу державної виконавчої служби у Звягельському районі Житомирської області. Наразі за 1 півріччя до бюджету територіальної громади сплачено адміністративних стягнень на суму 50555 грн.

У 2023 році найпоширенішими були порушення щодо укладення договору на вивіз сміття, самовільне зайняття території, торгівля з рук у неустановленому місці, не забезпечення інженерно-технічних заходів, щодо потрапляння атмосферних опадів на суміжну земельну ділянку, витік нечистот, самовільне зрізання дерев, розміщення будівельних матеріалів за межами власної земельної ділянки та захаращення території.

Зазначалося, що робота адміністративної комісії спрямована на запобігання адміністративним правопорушенням, виявлення й усунення причин та умов, які призводять до їх учинення, на виховання громадян у дусі високої свідомості і дисципліни, суворого додержання законів України. Висловлені членами виконавчого комітету зауваження та пропозиції до роботи адмінкомісії взяті до виконання.

Затверджено план роботи виконавчого комітету Звягельської міської ради на друге півріччя 2023 року.

Схвалено рішення про надання адресної грошової допомоги громадянам, у зв’язку із ракетними обстрілами під час агресії рф на суму 280 тис. грн. Також 3 млн 20 тис. грн спрямовано на надання адресної грошової допомоги на оздоровлення дітям.

Рішенням виконавчого комітету встановлено вартість харчування учнів у закладах загальної середньої освіти Звягельської міської територіальної громади на 2023 рік.

Відповідно до цього рішення, з 01 вересня 2023 року в закладах загальної середньої освіти громади відновлюється гаряче харчування учнів, яке здійснювалося до воєнного стану, а згодом було замінено на, так звані, «сухпайки».

Безкоштовне одноразове гаряче харчування учнів пільгових категорій здійснюватиметься за рахунок коштів місцевого бюджету.

Вартість одноразового безкоштовного гарячого харчування учнів у закладах загальної середньої освіти територіальної громади з розрахунку харчування в день на одного учня для:

— учнів 1-4 класів (6-11 років) — 29,58 грн;

— учнів 5-8 класів (11-14 років) — 32,75 грн;

— учнів 9-11 класів (14-18 років) — 35,59 грн.

У закладах загальної середньої освіти, в яких організоване харчування учнів суб’єктами господарювання, гранична вартість харчування для:

— учнів 1-4 класів (6-11 років) становить 38,45 грн;

— учнів 5-8 класів (11-14 років) — 42,58 грн;

— учнів 9-11класів (14-18 років) — 46,27 грн,

з урахуванням торговельної націнки — до 30%.

Виконавчий комітет розглянув та прийняв низку рішень щодо захисту прав та законних інтересів дітей, надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Також затверджено рішення про демонтаж самовільно встановленої тимчасової споруди для здійснення підприємницької діяльності за адресою: вул. Шевченка, 13. У разі нездійснення власником демонтажу у добровільності порядку, його уповноважено виконати КП «Звягельсервіс» протягом 30 календарних днів.

Розглядали на засіданні і питання щодо розміщення об’єктів виїзної (виносної), сезонної торгівлі та надання послуг у сфері розваг.

Адресами для їх розміщення визначено:

— вулиця Замкова, 7;

— вулиця Військової доблесті, 2;

— вулиця Військової доблесті, 12;

— вулиця Медична, 3;

— вулиця Ніколаєва, 11-А;

— вулиця Наталії Оржевської, 13;

— вулиця Київська, 10-А;

— вулиця Шевченка, 2;

— вулиця Шевченка, 7;

— вулиця Шевченка, 17-А;

— вулиця Шевченка, 22;

— вулиця Шевченка, 45-А;

— вулиця Шевченка, 50;

— село Великий Молодьків, вул. Шевченка;

— село Груд, вул. Миру.

Крім цього, члени виконкому прийняли низку рішень щодо передачі та оренди майна комунальної власності, квартирних питань.

Із прийнятими рішеннями у встановлений чинним законодавством термін можна буде ознайомитися на порталі документів офіційного сайту міської ради.

Відділ інформації міської ради