Про туристичну діяльність на координаційній раді

Про туристичну діяльність на координаційній раді

Під головуванням заступниці міського голови Наталії Борис відбулося чергове засідання координаційної ради з питань розвитку туристичної діяльності у Звягельській міській територіальній громаді.

Розглянули основні напрямки роботи Звягельського туристичного центру.

 




Зазначалося, що Звягельська громада має високий рівень туристичного потенціалу. Такий фундамент закладений історичними постатями, які тут жили, а також значною кількістю пам’яток та цікавих об’єктів. Про місто цікаво дізнаватися як місцевим жителям, так і гостям громади.

Як поінформував директор Туристичного центру Юрій Ігнатов, наразі напрацьовано та активно впроваджуються екскурсійні маршрути під час піших екскурсій:

— Вулиця Шевченка: історичне минуле та прогресивне сьогодення. Маршрут розпочинається біля пам’ятника Т.Г. Шевченку та закінчується на території Звягельського замку;

— Таємниці центральної площі Звягеля — площі Лесі Українки (неофіційна назва «Площа трьох релігій»). Охоплює історію площі Лесі Українки та історію Звягельського замку;

— Шляхами Лесі (від Літературно-меморіального музею Лесі Українки до Музею родини Косачів-Драгоманових). Екскурсія розповідає про історію життя Лесі Українки та родини Косачів у Звягелі);

— Звягельський Замок: історія в легендах — на етапі апробації, стартує після завершення ремонтних робіт.

Йшлося, що саме піші екскурсії є одним із пріоритетних напрямків роботи Туристичного центру. Напрацьовані інформаційні матеріали, які використовуються під час екскурсій, затверджуватимуться управлінням культури і туризму міської ради та рецензуватимуться краєзнавцями.

Також практикуються оглядові автобусні екскурсії. Наразі — це велика оглядова екскурсія містом, тривалістю 1 год. 20 хв. із виїздом за межі міста (територія гарматного напівкапоніра, північне і південне Городища). Також — мала оглядова екскурсія тривалістю 30 хв., що охоплює вулицю Шевченка — мікрорайон «Морське» — площу Лесі Українки.

Напрацьовується формат активної співпраці з містом Корець. Зокрема, екскурсійний маршрут зі Звягеля до Корецьких підземель.

Туристичний центр розробляє концепцію та методичну базу для популяризації серед молоді громади проведення активного дозвілля з вивченням історії рідного краю, планується започаткувати роботу «Туристичної молодіжки».
 

Основні цілі:


— формування навичок якісної організації походу: залучення молоді до розробки маршрутів, туристський побут;

— краєзнавство: історико-краєзнавчі лекції, як у приміщенні, так і з виїздом на місцевість;

— творча робота: пошук маловідомих фактів про історію громади або об’єктів культурної спадщини.

Одним із напрямків, над якими працюють, — налагодження співпраці з туристичними агенціями України. Головна мета — включення Звягеля до екскурсійних маршрутів.

Співпрацю в туристичній галузі планують активізувати і з містами-побратимами громади, аби там поширювати інформацію про туристичний потенціал Звягельської громади та залучати туристів.
 

Відділ інформації
Звягельської міської ради