Сергій МАЯЦЬКИЙ: «Інфраструктурний розвиток Звягеля — наш пріоритет»

Сергій МАЯЦЬКИЙ: «Інфраструктурний розвиток Звягеля — наш пріоритет»

Каменедробильний завод зареєстрований у Стриївській громаді, і його керівництву часом дорікають, що, використовуючи міську інфраструктуру, підприємство сплачує податки не в міський бюджет.

«Завод розташований на землях району. Тому й податки сплачуються до Стриївської громади. Ми не можемо перереєструватися в місто, оскільки це суперечить законодавству. Але, розуміючи свою соціальну відповідальність, керівництво заводу постійно бере участь у ремонті та розбудові міської інфраструктури за рахунок благодійної допомоги, а це — мільйони гривень щорічно. Постійно надаємо благодійну допомогу релігійним громадам, школам, ОСББ, дитячим садочкам та військовим частинам і мобілізованим», — розповідав в інтерв’ю «Звягель-інфо» директор ТОВ «Новоград-Волинський каменедробильний завод» Сергій Маяцький майже рік тому.

Він пообіцяв, що соціальну політику підприємство не припинятиме, і є багато планів щодо покращення благоустрою мікрорайону «Кар’єр». Що із запланованого зроблено — про це наша наступна розмова.

 
  1. «Європейський комфорт звягелян — наша мета»

— Мене часто запитують: «Яку користь територіальній громаді міста Звягеля приносить товариство з обмеженою відповідальністю «Новоград-Волинський каменедробильний завод», адже воно сплачує податки в бюджет іншої громади?» — каже Сергій Маяцький. — Тому хочу коротко пояснити, чому підприємство сплачує податки в сільський, а не міський бюджет, а також розповісти про те, яку підтримку воно надає Звягельській територіальній громаді.

Сергій МАЯЦЬКИЙ: «Інфраструктурний розвиток Звягеля — наш пріоритет»

Основним видом діяльності ТОВ «НВ КДЗ» (скорочене найменування підприємства) є виробництво та реалізація щебеневої продукції. Виробництво вимагає наявності промислового майданчика з об’єктами нерухомості, розташованими на ньому. Такий промисловий майданчик із необхідними для виробничого процесу будівлями та офісом (за адресою: вул. Суслівська, 50, с. Сусли, Звягельський район) підприємство орендує у гірничого підприємства — ТОВ «Труд». Цей промисловий майданчик розташований на земельній ділянці, яка нині є комунальною власністю Стриївської територіальної громади. Цього ми змінити не можемо, бо це визначено існуючим адміністративно-територіальним поділом та чинним земельним законодавством.

Територія, на якій розташоване підприємство, межує з територією міста Звягель, частина покупців нашої продукції перевозить її автомобільним транспортом вулицями міста, і підприємство завжди на це зважало. За кошти підприємства здійснено ремонт вулиць Гетьмана Сагайдачного та Гранітної.

Ми ніколи не відмовляли в допомозі міській раді, комунальним підприємствам, установам, організаціям, ОСББ та жителям міста. Підприємство брало участь у фінансуванні проведення свята «Лесині джерела», спортивних змагань, будівництва «Прозорого офісу», ремонту об’єктів комунальної власності міста. Безоплатно надавало свою продукцію для потреб міської громади для підсипання доріг, облаштування тротуарів тощо.

  1. Особлива підтримка — дитячим закладам

Діти — наше майбутнє, тому особливу підтримку керівництво підприємства надає дитячим закладам. Підприємство взяло шефство над закладом дошкільної освіти №9 «Перлинка» Звягельської міської ради. Асфальтування території дитсадка, виділення тротуарної бруківки та її укладання, придбання матеріалів та проведення ремонту їдальні, придбання обладнання та інших необхідних речей, передплата фахової періодичної преси для вихователів — це лише неповний перелік того, що зробило підприємство для дитсадка.

Сергій МАЯЦЬКИЙ: «Інфраструктурний розвиток Звягеля — наш пріоритет»

Каменедробильний завод узяв шефство над закладом дошкільної освіти №9 «Перлинка» 
Звягельської міської ради.

Не залишаються без нашої допомоги і заклади шкільної та позашкільної освіти. Так, гімназії №10 допомагали облаштовувати прилеглу територію, спортивний майданчик, виділяли кошти на вирішення поточних питань.

  1. Облаштовано зупинки для потяга та громадського транспорту

За сприяння нашого підприємства відкрито пасажирський зупинний пункт «Смолка», який дає змогу жителям мікрорайонів «Кар’єр» та «Смолка» міста Звягеля доїжджати приміським поїздом «Житомир-Звягель» до обласного центру.

Сергій МАЯЦЬКИЙ: «Інфраструктурний розвиток Звягеля — наш пріоритет»

Підприємство планує завершити вимощення тротуару для пішоходів по вул. Гранітній.

Підприємство надало плитку тротуарну для облаштування зупинки громадського транспорту «Кар’єр» та виконало роботи з її укладання. Плануємо завершити вимощення тротуару для пішоходів по вул. Гранітній.

  1. Запланована реконструкція стадіону і навіть трибуни з навісом

Керівництво підприємства всіляко намагається популяризувати серед молоді здоровий спосіб життя, який включає й постійні тренування. З цією метою неодноразово надавали допомогу футбольним клубам «Смолка» та «Авангард», федерації тенісу, проведено в мікрорайоні захід спортивного та культурно-видовищного характеру.

Сергій МАЯЦЬКИЙ: «Інфраструктурний розвиток Звягеля — наш пріоритет»

Керівництво ТОВ «НВ КДЗ» має намір привести футбольне поле до стандартів, що дозволить проводити на ньому матчі чемпіонату області, а також побудувати трибуни з навісом.

У цьому році плануємо провести заходи для розширення території стадіону в мікрорайоні «Кар’єр» за рахунок земель підприємства, інвестувати в його реконструкцію та благоустрій для створення спортивної бази для тренувань ФК «Смолка». Маємо намір привести футбольне поле до стандартів, що давало б змогу проводити на ньому матчі чемпіонату області, побудувати трибуни з навісом.

  1. Підприємство утримує медпункт і забезпечує його компослугами

Підприємство не залишається байдужим до проблем соціального захисту жителів мікрорайону. Воно безоплатно надало їм свою територію для городництва.

На прохання підприємства при ТОВ «НВ КДЗ» відкрито медичний пункт комунального некомерційного підприємства «Гульська амбулаторія загальної практики сімейної медицини» Стриївської сільської ради, який надає медичні послуги працівникам та жителям мікрорайону. Підприємство безкоштовно надає й утримує приміщення медпункту, забезпечуючи його опаленням, освітленням, водопостачанням, охороною, прибиранням і ремонтом.

Сергій МАЯЦЬКИЙ: «Інфраструктурний розвиток Звягеля — наш пріоритет»

При ТОВ «НВ КДЗ» відкрито медичний пункт комунального некомерційного підприємства «Гульська амбулаторія загальної практики сімейної медицини» Стриївської сільської ради, який надає медичні послуги працівникам та жителям мікрорайону.

Допомагали та будемо допомагати притулку для тварин «Оберіг».

ТОВ «НВ КДЗ» надавало щебеневу продукцію для інженерних укріплень енергооб’єктів для їх захисту від ударів ворога.

  1. Неважливо, в який бюджет ідуть податки, головне, що це — фінансова безпека держави

У цей непростий час підприємство продовжує працювати і сплачувати податки до бюджетів різних рівнів. У 2023 році ТОВ «НВ КДЗ» сплатило на бюджетні рахунки податків, зборів, інших платежів та єдиного соціального внеску на суму 13 193 828,31 грн, із яких до бюджету Стриївської сільської територіальної громади надійшло 1 663 232,00 грн, що становить 12,6% від загальної суми.

В Україні — війна, тому, на мою думку, чвари всередині країни між її адміністративно-територіальними утвореннями, зокрема, міською та сільською радами, є недопустимими.

Сплата податків забезпечує фінансову безпеку держави. При цьому неважливо, в якому з місцевих бюджетів осядуть ці податки. Кожна гривня, яка надходить у державну казну, — це запорука фінансової стабільності держави.

  1. Підприємства-партнери зареєструвалися у Звягелі

Водночас звертаємо увагу на те, що, за нашою рекомендацією, два підприємства (ТОВ «Новогран Комплект» (код за ЄДРПОУ 44707977) та ТОВ «Новогран Експрес» (код за ЄДРПОУ 44910501), які тісно співробітничають із нашим підприємством, зареєструвалися в місті Звягелі та вже сплатили податків на суму понад 1 млн гривень, частина з якої надійшла й до міського бюджету.

Розмовляв Олег БРЮХАНОВ

Фото ТОВ «НВ КДЗ» та автора